În fiecare an vă întrebați unde să mergeți în vacanța de vară? Iubești marea, iubești muntele și decizia ta este foarte dificilă, mai ales când zilele tale libere sunt numărate și vrei să profiți la maximum de soare, aer curat, relaxare și puțin timp pentru tine.

Pentru a ne fi mai ușor ar trebui să punem în balanță pe de o parte vacanța la mare. La plajă există divertisment, plaje frumoase, distracția din apă a celor mici, plimbări pe plajă … și multe altele. De asemenea, să nu uităm că marea asigură o tonifiere a căilor respiratorii și o scădere a hipersensibilității alergice, prin aerosoli.

Pe de altă parte, o vacanță la munte ți se pare blândă cu aer curat. Imaginați-vă că vă treziți dimineața și primul lucru pe care îl vedeți este vârful albastru al muntelui.

Spuneam de aer, da! Știai că aerul de munte nu este doar pur, ci și vindecător?

Haideți să visăm puțin și să ne imaginăm că vine vacanța mai repede. În timpul concediilor compensăm tot ce ne lipsește în viața de zi cu zi, mai ales când vine vorba de timpul petrecut cu familia. Chiar mai bine atunci când hotelul unde te cazezi îți oferă și activități speciale pentru cei mici.

Pentru a vă fi mai ușor am făcut noi o selecție de hoteluri atât de la munte cât și de la mare.:) Haideți să vedem despre ce este vorba.

 

Mergem la munte

 

1.Cobor Biodiversity Farm

Cobor este un amestec perfect de pășuni cu valoare naturală ridicată, conservarea biodiversității, agricultura ecologică, o destinație turistică și un loc ideal pentru creșterea cailor.
Ferma de biodiversitate se află la limita dintre Ţara Făgăraşului și Colinele Transilvaniei, nu este cel mai circulat sau mai bine pus pe harta satelor, însă asta îi oferă Coborului cadrul perfect pentru o vacanță în care să îți poți încărca bateriile.

2.Wolkendorf Bio Hotel & Spa

Resortul situat în Vulcan la aproximativ 11 km de Brașo oferă o mulțime de servicii clienților săi precum: relaxare cu servicii spa, saune, activități în aer liber și în interior, locuri de joacă pentru copii și mese tradiționale.

Hotelul dispune de camere luminoase cu decoruri în culori deschise și mobilier din lemn, pictat cu motive tradiționale. 

De asemenea, Wolkendorf Bio Hotel & Spa beneficiază de locuri de joacă pentru copii interioare și în aer liber. Proprietatea oferă tenis de masă, darts și serviciul de închirieri de biciclete.

3.Amfiteatrul Transilvania

Amfiteatrul Transilvania a fost construit din ce a oferit natura: piatră, apă, lemn în zona Moieciu – Cheia. Zona în care este amplasat parcă s-a oprit în loc, iar timpul și spațiul sunt una și aceeași, nu există grabă și anxietate, ci doar perfecțiunea naturii care te înconjoară.

P.S: Dacă ajungi în zona Cheia este păcat să nu ajungi și la Muntele Roșu.Despre această locație am vorbit și în materialul: La mare sau la munte? Unde putem merge în siguranță.

4.Ferma de sub Penteleu

Cine nu-și dorește să stea pentru câteva zile în inima Munților Buzăului, pe Malul Bâscăi Mari? Noi da, mai ales că Ferma de sub Penteleu îți aduce și hrană curată și te așteaptă să descoperi valorile traiului natural la poalele Vârfului Penteleu.

Interesant este faptul că numele de Ferma de sub Penteleu nu este deloc întâmplător și asta pentru că proprietarii cresc animale ( capre, oi, vaci, iepuri până la gâște, rațe și găini), cultivă pământul și-ngrijesc livezile așa cum o făceau străbunii noștri.

5.Wonderland Cluj Resort

Wonderland Resort Cluj oferă printre cele mai complete pachete de activități de relaxare și petrecere a timpului liber. Aici ai posibilitatea de a te relaxa în piscină, pe terasă sau în grădină. De asemenea, dacă preferi ceva mai dinamic, poți închiria biciclete pentru a te plimba în voie pe dealurile Clujului.

Și mai dinamic? Poate preferi un joc de paintball, un joc de fotbal sau de tenis pe terenurile special amenajate. În sala de jocuri, te poți distra la o partidă de biliard sau Darts. p

 

P.S: Părinții se pot relaxa la spa.:)

 

Mergem la mare

 

1.Hacienda de Mare

Chiar weekendul trecut am fost la mare cu baby Jack și ne-am cazat la Hacienda de Mare. Nouă ne-a plăcut tare mult aici anul trecut așa că am decis să revenim și anul acesta.

De ce am ales acest hotel? În primul rând pentru că se află chiar pe plaja Copahavana din Olimp și în al doilea rând pentru că hotelul are o intimitate aparte având un număr redus de camere, doar 18 la număr.

Ce poate fi mai frumos pentru un copil decât să se joace desculț prin nisip? Să se bălăcească în apă sau să se joace pe plajă. Vă spunem noi că nimic! Mai mult decât atât, apa sărată este foarte bună pentru ca cei mici să aibă parte de aerosli în mod natural.

 

 

2. Regia Marina 

Beneficiind de o poziție bună și de o plajă privată, Resortul Marina Regia cuprinde un somptuos HOTEL & SPA de 5*, un boutique hotel de 4*, vile de lux, un club elegant și un luxos cort ce poate fi închiriat pentru evenimente private.

Noi am ales să-l punem pe lista noastră pentru că Marina Regia vă oferă o experiență de neuitat pe litoralul românesc al Mării Negre prin atenția la detalii și serviciile de o calitate ireprosabilă.

3. Novum by the Sea

A fost conceput încă de la început cu gândul la părinți, dar și la ce mici. Lor le place apa, marea, soarele, nisipul și distracția. Ei bine, aici avem absolut tot ce ne dorim. Cel mic se poate juca în parcul Novum By the Sea, se poate plimba cu bicicleta în interiorul sau în jurul resortului. Acestea sunt doar câteva dintre activitățile care vor asigura copiilor contactul cu lumea exterioară.

Pentru copii, orice activitate care implică apa va însemna distracție garantată pentru ei. Dacă există o piscină sau o plajă în apropiere, tot ce trebuie să faceți este să îi echipați în costumele de baie și să-i dați cu protecție solară….de restul se vor ocupa ei. 🙂

Mai mult decât atât, hotelul dispune și de o plajă privată care se află la mai puțin de 50 de metri de hotel.

 

4. Cuibul de la Mare

Cine nu a auzit de plaja sălbatică Corbu? Îți dorești să petreci timp prețios cu familia ta departe de agitația din Mamaia sau Năvodari? Ei bine, Cuibul de la Mare credem că este cea mai retrasă zonă de cazare din lista noastră.

Unde se află? Chiar pe plaja din Corbu! De ce este deosebită? În primul rând pentru design-ul rustic pe care îl are, în al doilea rând pentru că dispune de un loc de joaca amenajat pentru copii, o bucatarie comuna, dar și un restaurant unde veți putea lua masa.

5.Casa Stavros

Cum ar fi să vină Grecia la tine în loc să te duci tu la ea? Ei bine, da se poate! În stațiunea 2 Mai se găsește Casa Stravros care dispune de 50 de camere, iar căsuțele sunt toate pictate în alb și abastru. Reamenajată complet în 2017, aceasta dispune de piscină și plajă privată.

 

Voi unde mergeți în concediu anul acesta?

Leave a Reply

Scroll Up