HranaRetete

Chiftelute din cous cous cu legume

By 28/06—2021 No Comments

Incepem saptamana cu o reteta speciala pentru copii, delicioasa si sanatoasa: Chiftelute din cous cous cu legume.

Ingrediente:

  • 130 gr cous cous,
  • 130 ml apa calduta,
  • ulei de masline,
  • 250 gr legume (ceapa rosie, dovlecel, morcov) – puteti utiliza orice alte legume doriti
  • 1 lingurita concentrat de rosii,
  • 70 gr faina de naut,
  • cateva frunze de busuioc,
  • sare (optional).

Preparare:

  • Adaugati cous cous-ul intr-un castron si acoperiti-l cu apa calduta . Acoperiti si lasati 10 minute deoparte.
  • Taiati cubulete mici toate legumele si inabusiti-le 5-7 minute la foc mai mare intr-o tigaie, adaugand si un strop de ulei de masline.
  • Dupa ce s-au racit un pic, rasturnati legumele peste cous cous, adaugati faina, busuiocul tocat, concentratul de rosii si amestecati pentru a incorpora toate ingredientele.
  • Formati niste bilute pe care le veti aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Adaugati un strop de ulei de masline deasupra si introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200° lasand inauntru timp de 18-20 minute. Serviti cu un sos de iaurt, usturoi si busuioc sau cu o salata.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up