Astazi am pregatit o reteta perfecta pentru zilele calduroase de vara: Gazpacho, o supa care se serveste rece. Este o explozie a gusturilor verii, iar copiii cu siguranta o vor indragi.

Ingrediente:

  • 6 rosii mari bine coapte
  • 2 castraveti medii
  • 1 ceapa rosie
  • Usturoi 1 graunte (daca va place gustul, puteti adauga si 2)
  • 1 Ardei gras rosu
  • 3 morcovi medii
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de migdale tocate
  • Optional 2 linguri de capere desarate
  • Suc proaspat de lamaie – 2 lingurite (puteti inlocui cu otet)
  • Ulei de masline – 2 linguri
  • Patrunjel (o legatura mica) sau busuioc (cateva frunze)
  • Sare, piper (dupa gust)
  • O felie de paine uscata
  • Apa (jumatate de pahar). Daca aveti supa de legume se poate utiliza pentru a inlocui apa . In functie  de consistenta supei puteti adauga inca putin lichid, apa sau supa.

Mod de preparare:

  • Inmuiati painea uscata in apa si lasati-o timp de 1-2 minute.
  • Curatati si taiati cubulete toate legumele, adaugati restul ingredientelor precum si painea usor stoarsa, condimentati cu sare, piper, suc de lamaie, busuioc sau patrunjel, uleiul de masline si incepeti sa blenduiti.
  • Adaugati lichidul pentru a ajunge la consistenta dorita.
  • Introduceti supa la frigider timp de 2-3 ore inainte de a servi.
  • Serviti supa adaugand un strop de ulei de masline, migdalele tocate si daca doriti cateva crutoane.
  • Se poate conserva 2-3 zile la frigider sau chiar congela daca ati pregatit o cantitate mai mare.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up