Vremea de afară ne dă mari bătăi de cap, iar cei mici sunt plini de energie și n-ar sta locului nicio clipă. În astfel de situații este foarte important să ne jucăm cu ei și să le acordăm cât mai mult timp. În fiecare zi trebuie să facem noi și noi activități, dar recent am descoperit o nouă metodă de joacă.

Nu a fost niciodată mai simplu să petreci momente fericite cu tine și cu copilul tău. Pur și simplu introduceți-l pe cel mic în lumea creativă a artei, prin pictură. Suntem adesea atât de precocupați de responsabilitățile noastre cotidiene, încât uităm să stăm și să ne petrecem timp adevărat cu ei, creând nu numai capodopere artistice, ci și amintiri.

Arta oferă numeroase beneficii nu numai pentru cel mic, ci și pentru tine ca părinte. Pictura este un timp neprețuit de legătură între micuțul tău și tine, dar ajută și la stabilirea unei relații mai puternice și la o înțelegere mai aprofundată a copilului tău.

Bun, bun, dar te vei întreba ce beneficii îi oferă copilului tău:

  • Ajută la creșterea stimei de sine a copilului;
  • Asigură o învățare a culorilor mult mai repede printr-un mod distractiv;
  • Ajută la dezvoltarea abilităților de mobilitate și coordonare;
  • Este o experiență educativă deoarece descoperă formele și culorile;
  • Le permite să-și exercite liber creativitatea, ceea ce ajută și la dezvoltarea funcțiilor creierului.
  • Îl poate ajuta pe copil să-și comunice cu ușurință emoțiile, sentimentele și gândurile și să-i ajute să evacueze orice emoții îmbuteliate, cum ar fi furia.

Foarte interesantă este și tehnica picturii cu degetele care a ajuns să fie una dintre cele mai iubite metode de pictură de către cei mici.

Cu această tehnică, copilul câștigă multe beneficii senzoriale deoarece simte, miroase și atinge vopseaua, îmbunătățindu-și simțurile.

În plus, utilizarea degetelor și a mâinilor le oferă, de asemenea, concentrare, echilibru, control și forță, care ajută la dezvoltarea abilităților motorii bune, ceea ce permite o tranziție mai lină în scris. Îi ajută să-și exploreze creativitatea și imaginația într-un mediu fără stres, deoarece nu trebuie să-și facă griji cu privire la manipularea altor materiale, de exemplu, perii, suporturi de vopsea etc.

Haideți să vedem și de unde putem achiziționa materialele aferente picturii și desenului.

Recent, eu am achiziționat de pe site-ul celor de la www.micostore.ro o varietate de produse necesare picturii. Am ales să-i achiziționez de pe site-ul lor pentru că au produse destinate copiilor de la Carioca Baby.

Ca de exemplu acestă tempera lavabilă pentru pictat cu degetele este special creată pentru a fi folosită direct cu degetele, de copiii cu vârsta mai mare de 2 ani. De precizat este faptul că acest set 1.Carioca Baby Finger Paint 2+ nu are miros și nu este toxică.

Acest stil de a picta are o valoare foarte mare din punct de vedere educațional.Ce ne place și mai tare este faptul că le dezvoltă creativitatea.

Rămânem tot la carioci, dar de data aceasta la 2.carioci lavabile rotunde speciale pentru bebe. Cele 6 carioci super-lavabile au fost concepute pentru manuțele mici ale bebelușilor. Ușor de folosit, cu design ergonomic gândit special pentru cei mici, cu vârf moale, rotunjit și culori vii.

Interesant este și acest set de carioci 3.lavabile pentru baie. Cei mici iubesc apa, iar acum au un motiv în plus să petreacă cât mai mult timp în cadă. Este un mod interesant de a petrece timp la baie și de a se distra.

Arta nu face decât să-i ajute să-și dezvolte abilitățile de creație.

Acum câteva luni în urmă ( când nu eram în căutare de creioane, carioci, planșe sau alte articole necesare desenului) am descoperit o idee super interesantă precum 4.creioanele cerate de tip puzzle realizate din ceară naturală din ingrediente 100% non-toxice. De ce ne plac atât de mult? În primul rând că au o formă atrăgătoare pentru cei mici, că sunt realizate din ingrediente naturale și că își vor pune la contribuție creativitatea și vor învăța cele 4 anotimpuri. Setul conține 23 de culori fiecare dintre ele reprezentând un anotimp.

Și pentru că tot am adus în discuție creioanele cerate, nouă ne mai place și acest 5.set Crayon Rocks compus din 16 creioane colorate. Ne-au atras atenția pentru că au o formă interesantă de pietricică cu textura moale și în culori diverse.Forma este realizată special pentru a întări muschii tripod și totodată consolidează mușchii mâinii, dezvoltând astfel abilitățile motorii.

 

Tot de la micostore.ro am mai cumpărat și acest 6. caiet de desen reutilizabil care este realizat din silicon și pe care se poate colora cu ajutorul cariocilor pe bază de apă. Eu l-am ales pentru baby Jack pentru că este special conceput pentru a putea și folosit și pentru că îi captează ei atenția. Fie că stăm în casă, mergem cu mașina ori în vizită la cineva.

Un alt articol indispensabil atunci când vine vorba de desen este această 7.cărtică reutilizabilă ce cuprinde opt pagini mixte, unele dintre acestea fiind goale pentru a le permite copiilor să realizeze propriile lor opere de artă. Cum se procedează? Simplu! După ce au desenat și nu le place ce le-a ieșit pot șterge cu o cârpă umedă pentru a reflosi pagina.

Despre aceste cărticele interesante am mai discutat în materialul Jucării ce dezvoltă creativitatea copilului.

 

Planșele reutilizabile din silicon sunt și ele pe lista noastră de accesorii pe care trebuie să le avem. Acest model de 8.planșă pentru colorat, reutilizabilă îi ajută să deseneze, să spele, să coloreze și să șteargă din nou și din nou!

Aceste planșe de colorat reutilizabile sporesc abilitățile de concentrare și încurajează copilul să gândească într-un mod creativ.De asemenea, acestea sunt extrem de ușor de folosit atât pe birou, masa din bucătarie, pe jos, la restaurant sau în mașina în timpul deplasărilor.

O altă planșă reutilizabilă care ne place este 9.Prințul și Prințesa care le dezvoltă atenţia, concentrarea, coordonarea mâna-ochi, creativitatea, gândirea, imaginaţia, îndemânarea, răbdarea și simţul artistic.

Iar dacă îți dorești nu mai stai cu grija că trebuie să cumperi culori sau altceva, îți recomandăm 10.setul complet pentru desen unde vei găsi: o planșă din silicon, moale și flexibilă, cu desene schițate, pentru a fi colorate; 4 markere, de culori diferite și suport din fetru tip rulou.

Tu ai început să-i cumperi copilului tău materiale de desen?

 

 

Leave a Reply

Scroll Up