Astazi ti-am pregatit o reteta mai consistenta, potrivita si pentru cei mici: Chiftelute din carne si legume in sos de legume si rosii.

 

Ingrediente:

  • 400 gr carne (vaca, porc, pui, curcan sau mixta)
  • 2 oua
  • 2 linguri parmezan
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica rosie
  • Patrunjel
  • Usturoi
  • Sare
  • Piper
Pentru sos:
  • 400 gr passata de rosii,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 morcov,
  • 1 dovlecel,
  • sare,
  • piper,
  • un varf de zahar pt aciditate,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • usturoi tocat

Mod de preparare:

  • Pregatiti sosul, incalzind o lingura de ulei de masline, adaugand usturoiul si apoi legumele blenduite cateva secunde (sa nu fie chiar un piure ).
  • Dupa cateva minute adaugati passata de rosii si lasati la foc mediu 10-15 minute.
  • Adaugati zaharul daca este nevoie, sare si piper.
  • Pregatiti chiftelutele: blenduiti grosolan legumele, adaugati-le peste carne, impreuna cu restul ingredientelor.
  • Dati forma unor bilute si adaugati-le in sosul care se afla pe foc.
  • Puneti capacul si lasati chiftelutele pe foc 35-40 minute.
  • Spre final adaugati busuioc tocat. Serviti impreuna cu piure, orez, cuscus, orz sau cu o portie de paste, obtinand astfel un unic fel complet.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up