Luna iunie se aproprie cu pași repezi, iar noi am început deja să ne gândim la cadourile pentru cei mici.

Ziua Internațională a copilului este o dată comemorativă sărbătorită anual în cinstea copiilor, a căror dată de respectare variază în funcție de fiecare țară. În 1925, Ziua Internațională a Copilului a fost proclamată pentru prima dată la Geneva în timpul Conferinței Mondiale privind bunăstarea copilului. Din 1950, se sărbătorește la 1 iunie în majoritatea țărilor comuniste și post-comuniste.

În România, Ziua Internațională a Copilului se sărbătorește tot pe data de 1 iunie.Scopul care se ascunde în spatele acestei frumoase zile rămâne același și acela de a sărbători copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a le cumpăra cadouri, jocuri educative, de a aprecia și iubi copiii. Darurile pe care le oferim trebuie să le alegem cu grijă, de aceea noi recomandăm jucăriile educative ( fiind cele mai apreciate ), indiferent de vârstă.

Îți amintești când eram mici cât de nerăbdători eram să primim cadoul mult visat?Până când am devenit adulți ne-am bucurat în fiecare an de Ziua Copilului, de cadoul sau cadourile pe care le-am primit.

În prezent, rafturile magazinelor sunt pline de oferte care de care mai atractive atât pentru noi cât și pentru cei mici, însă, cu toate acestea, trebuie să ne documentăm bine, să căutăm și să descoperim ceea ce le place celor mici.

Haideți să vedem ce jucării putem achiziționa pentru a celebra Ziua Copilului:

1.Balansoar pentru copii, Elan, Kid’s Concept – Adinish 

De la Adinish sunt foarte mult lucruri care ne plac, însă astăzi vorbim strict despre acest model de balansoar care ne-a atras atenția. Acest elan simpatic o să fie primit cu succes în camera copilului. Mai mult decât atât, această jucărie va fi o completare frumoasă și deosebită în zona de joacă a copilului. Vârsta recomandată pentru acest balansoar este de 18 luni.

2.Cărticele interactive de la www.thecrushseries.com

Cărțile au fost mereu un cadou ideal pentru cei mici. Acesta fiind și motivul pentru care ne-am gândit să vă aducem în vedere seriile Crush. Poveștile sunt pline de umor și analizează modul în care o situație o poate influența pe alta și personajele din poveste au un cuvânt de spus.

Cum ar fi să-ți imaginezi o lume în care animalele trăiesc și se bucură de soare, de natură.

3.Bucătărie Cam Cam Copenhagen – Mottom

Bucătăria este fix acel model de cadou care n-are cum să dea greș niciodată. De ce? Pentru că atât fetelor cât și băieților le place să ”imite” activitățile pe care le văd la părinții lor. Mobilierul de bucătărie pentru copii Cam Cam Copenhagen este ideal pentru copiii cărora le place să se implice în treburile gospodărești. Noi am ales acest model pentru că este unisex, realizat din lemn de mesteacăn și MDF vopsit, are o perdea din bumbac organic 100%, 4 ochiuri de aragaz, o chiuvetă și un cuptor. Tot ce îi trebuie micuțului tău pentru a se apuca de gătit. 🙂 Bucătăria este recomandată copiilor de peste 3 ani.

 

Știți deja că suntem extrem de atrași de tehnica Montessori și Woldorf astfel că am găsit pe site-ul celor de la 4.jucariialtfel.ro câteva variante care ne plac și despre care vrem să vă povestim și vouă.

Ca de exemplu, acest bloc din lemn masiv ABC  în culori vii și atrăgătoare și ideale pentru mânuțele mici ale copiilor.De ce ne place? Pentru că pot construi, dărâma, pot învăța cifrele, literele și culorile. Blocul din lemn include 15 cuburi și dezvoltă motrocitatea, creativitatea, imaginația și concetrarea și capacitatea de gândire.

De lângă acest bloc din lemn, ar merge achiziționată și această familie de pitici colorați.Cei 12 pitici sunt ideali pentru învățarea și potrivirea culorilor fiind ușor de manipulat și coordonat.

Cele două tehnici ajută, încurajează și stimulează nevoia copiilor de a învăța într-un mod natural și extrem de distractiv.Dezvoltă abilitățiile motorii, coordonarea ochi-mână, creativitatea, gândirea și imaginația.

5.Piscină pastel cu bile MeowBaby – Baby Needs

Ne-au recomandat-o și nouă alte mămici, iar acum vine rândul nostru să vă recomandăm o piscină uscată cu bile care face deliciul copiilor. Interesant este faptul că poate să înceapă să o folosească de la 6 luni și poate fi atras/ă de ea până la 4-5 ani. Interesant este faptul că jocul acesta cu bile este extrem de util în terapia de integrare senzorială.

În funcție de vârsta pe care copilul o are, în timpul jocului începe să-și stăpânească abilitățile motorii, să învețe tehnica apucării și aruncării, recunoaște culorile și dezvoltă coordonarea mișcării-vizuale.

Nu puteam să facem o listă cu jucării și să nu punem pe listă și triunghiul Pikler. Despre beneficiile, avantajele și locurile de unde se poate achiziționa am discutat în materialul: Triunghiul Pikler – De unde îl cumpărați și de ce este uimitor.

Sunt multe modele care ne-au placut, dar azi vorbim despre 6.Pikler-ul de la Lilu Lilu care poate fi utilizat începând cu vârsta de 2 ani și până la 7 ani.

De ce ne plac? Sau mai bine spus de ce sunt cei mici atrași de el? Pentru că pot realiza o mulțime de activități, își pot contura propriile trasee, se cațără, coboară, escaladează, se dă pe tobogan, toate într-un singur loc. De asemenea, triunghiul are o rampă de urcare este reversibilă care se poate transforma cu ușurință și în tobogan.

7.Balansoar roker Soft Pink – Bunny Boo

Acest balansoar roker oferă o mulțime de beneficii. Bebelușii se pot balansa ușor înainte și înapoi în el, iar intors cu susul in jos se poate transforma rapid intr-un tunel pe sub care cei mici se pot târi. De asemenea, când vor crește se pot urca pe el în picioare pentru a se balansa. Toate aceste mișcări îi ajută să-și dezvolte aptitudinile motrice fiind exersate abilitățile de mișcare și de coordonare ale corpului.Vârsta de la care copilul poate folosi acest model de balansoar este de 1 an.

8. Mașinuță ride-on Mercedes Benz – Baghera -Câte-n lună și-n stele

Există vreun copil căruia să nu-i placă să se plimbe? Cu sigurață, nu! Modelul de mașiuță ride-on ales de noi, de această dată, este inspirat de legendarul Mercedes-Benz W 25 Silver Arrow, mașina de curse care și-a făcut prima dată apariția în anul 1934 la cursa internațională Eifel de la Nürburgring din Germania, unde a și castigat.Mașinuța poate fi utilizată începând cu vârsta de 2 ani.

P.S: Este un cadou ce nu o să treacă neobservat.

9.Leagăn pentru copii – Little Joy

Înainte să punem acest leagăn pe lista noastră, trebuie să recunoaștem că ne-am uitam puțin la prognoza meteo. 🙂  Da, da și nu ne-a plăcut deloc ce am văzut, așa că indicat ar fi să mutăm o parte din activitățile din exterior la interior.

Leagănul BabySteps ajută și sprijină dezvoltarea fizică generală a copiilor și contribuie la echilibru și coordonare.

 

 

10.Pachet interactiv TipToi O Călătorie Palpiantă în Jurul Lumii – Colorozon

Ce spui de o aventură palpitantă în jurul lumii? Acest pachet interactiv de la colorozon este alcătuit dintr-un stiloul cu funcția de înregistrare și Cartea O Calatorie Palpiantă în Jurul Lumii. Cartea îi duce pe copii într-o expediție palpitantă și extrem de educativă în jurul lumii, din care vor învață multe noțiuni noi, interesante și foarte captivante.

Iar stiloul cu funcție de înregistrare le oferă celor mici o experiență unică și interactivă, ei putând înregistra sunete, pot cânta și își pot crea propria lume TipToi.

Tu ce cadou îi oferi copilului tău de 1 iunie?

Leave a Reply

Scroll Up