Astazi v-am pregatit un preparat colorat si delicios: Pink gnocchi, o reteta care va fi apreciata atat de cei mari, cat si de copii. Culoarea lor este data de sfecla rosie, o mina de nutrienti pentru corp, contine vitamine si minerale precum: Vitamina B9, C, Magneziu, Potasiu, fier.

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 250 gr ricotta de vaca sau capra (bine scursa),
  • 250 gr sfecla fiarta sau pregatita la abur,
  • 60 gr parmezan,
  • 220 gr faina (cantitatea de faina poate varia, in functie de ricotta, de piureul de sfecla dar si de tipul de faina utilizata, asadar adaugati treptat si vedeti consistenta).

 

Mod de preparare:

  • Se blenduieste ricotta impreuna cu sfecla, apoi se adauga parmezanul si treptat faina data prin sita. Sare si piper daca doriti.
  • Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat usor lipicios.
  • Se lasa la temperatura camerei 15 minute.
  • Formati apoi mai multi seripisori si cu un cutit taiati dand forma unor gnocchi.
  • Adaugati gnocchi pe un platou presarand faina pentru a nu se lipi.
  • Se pun la fiert in apa clocotita cu sare,  timp de cateva minute (circa 3 minute). Indepartati gnocchi din apa cu o spumiera.
  • Serviti gnocchi cu putin unt si parmezan si salvie proaspata sau orice alt condiment doriti (crema de broccoli, dovlecei, spanac, pesto).

Leave a Reply

Scroll Up