Având în vedere vremea frumoasă din această perioadă, probabil că abia aștepți să ieși în aer liber cu familia și cei mici.

Fie că îți duci copiii în parc sau doar te bucuri de soare într-o scurtă plimbare pe străzile orașului, sunt multe lucruri de care trebuie să ținem cont.

În primul an din viața bebelușului meu nu a fost nimic așa cum mi-aș fi închipuit. Mi-am imaginat plimbări zilnice pe potecile din apropierea parcului casei noastre, cu baby Jack care să doarmă la aer, dar nu a fost fix așa. 

În schimb, am petrecut ore întregi în mediul online, cercetând somnul bebelușului și articolele de care am nevoie pentru aceste mici ”excursii”, întrebându-mă tot timpul dacă nu cumva am uitat ceva acasă. 🙂

Pentru că tot am adus în discuție somnul vă invit să citiți toate informațiile legate de regresia somnului în acest material: Tot ce trebuie să știți despre regresia somnului.

Cu toate acestea, în ciuda provocărilor legate de vreme, a epuizării de a fi părinte pentru prima dată și a tuturor motivelor pentru care ar fi fost mai ușor să rămânem în interior. Fiica mea și cu mine am petrecut timp afară aproape în fiecare zi din primul ei an de viață, în fiecare anotimp. 

În multe cazuri, nu a fost doar căruciorul (musai să-l aveți) cel care a făcut posibile plimbările în aer liber, au fost articolele relativ ieftine și indispensabile unui nou născut.

Care sunt articolele esențiale pentru plimbarea cu bebelușul?

  • Termos / Apă / Lapte formulă ( dacă nu este alăptat/ă exclusiv);
  • O jucărie preferată a copilului tău;
  • O păturică ușoară sau o muselină;
  • Cremă de erupție pentru scutec
  • Șervețele umede/Scutece;
  • Protecție împotriva razelor UV;
  • O geantă încăpătoare în care să depozitați toate cele enumerate mai sus.

Poate părea dificil atunci când alegi să ieși cu copilul la plimbare în special pentru proaspeții părinți. Dar nu este așa, din contră, este foarte ușor dacă aveți articolele esențiale cu voi. Prin urmare, pentru a nu uita șervețele umede și scutecele acasă ar fi indicat să optați pentru un plic special conceput pentru a putea organiza aceste articole.

Plicul de la Little Dutch este ideal pentru a organiza scutecele și șervețelele umede în geanta de umăr sau în cărucior. Și dacă tot știm că bebelușii au nevoie de schimbarea scutecului periodic, trebuie să luăm în considerare și o salteuță care să ne ajute în acest sens.În parc sau oriunde te-ai afla, cu salteluța Little Dutch poți schimba sau îmbraca bebelușul cu ușurință.

De asemenea, dacă nu-ți dorești să ai articole individuale pentru a depozita scutecele și șervețelele umede, îți spunem că această salteluță are buzunare unde le poți stoca. În plus, se pliază, fiind astfel ușor de transportat în geantă.

P.S: Cei de la Câte-n lună și-n stele au atât de multe variante de culori și imprimeuri încât ne este dificil să ne oprim asupra unui singur model.

Având o salteluță de schimbat scutecele și un plic în care să depozităm șervețelele umede și scutecele, nu ne mai rămâne decât să optăm și pentru o geantă încăpătoare. Vă spuneam și mai sus că geanta este esențială, când îți dorești să petreci timp alături de copil tău, în aer liber.

Dacă vorbim despre o geantă de maternitate, eu am optat pentru acest model Savanna de la Nobodinoz din catifea ecologică. De ce mi-a plăcut și am ales-o? În primul rând pentru că este foarte practică având 3 buzunare interioare și în al doilea rând pentru că este foarte ușor de curățat datorită căptușelii sale rezistentă la apă.

Dar dacă ne gândim la o geantă special concepută pentru gustările beblușiilor, atunci clar vorbim despre acest model care înlocuiește folia de plastic sau de aluminiu atunci când plecăm la plimbare și avem nevoie de gustări pentru copil.

Bun, bun, dar articolele esențiale pentru o plimbare pe cinste nu se termină aici.

Am descoperit și eu, încă de la începutul plimbăriilor noastre, că avem nevoie de un termos care să ne mențină apa caldă pentru prepararea laptelui. Bineînțeles că, au nevoie mămicile care nu pot alăpta și au apelat la formulă de lapte.

Și pentru că toate recomandările din acest material sunt de pe site-ul Câte-n lună și-n stele, și acestă sticlă termos din oțel inoxidabil de la Konges Sløjd este tot de la ei.

De ce am optat pentru ea? Pentru că este perfectă pentru orice călătorie sau plimbare și poate fi folosită atât vara la temperaturi ridicate, cât și iarna la temperaturi scăzute.Pastrează temperatura lichidului constantă.Menținând lichidul rece până la 24 de ore și pe cel cald până la 12 ore.

Un alt articol indispensabil, dar pe care eu nu l-am avut este umbrela parasalor pentru cărucior cu protecție UV. Acum că razele soarelui devin din ce în ce mai puternice, copilul trebuie protejat împotriva lor. Umbreluța parasolar din colecția Buddy and Hope oferă protecție solara UPF 50+ și se montează pe mânerul căruciorului.

Ce nu trebuie să ne mai lipsească atunci când ieșim cu bebelușul la plimbare? Ei bine, da muselina. Este fix acel obiect necesar în viața oricărei mămici. Fiind foarte versatile, muselinele sunt ideale pentru a fi flosite ca și păturică atunci când copilul doarme, dar ele au și alte întrebuițări.

Pot fi folosite pentru schimbarea scutecului bebelușului, pentru învelit bebelușul, de pus la carucior ca și umbrar sau de pus pe umăr când tinem copilul în poziție verticală după hrănire.

Muselinele Little Dutch sunt fabricate din bumbac fin și au o putere mare de absorbție.

 

Iar în încheiere trebuie să vă spun că cel mai important articol pentru o plimbare pe cinste este căruciorul. Categoric că și eu ca orice altă mamă, m-am documentat mult înainte. Mi-am dorit să fie confortabil pentru bebeluș, să fie ușor de cărat și la fel de ușor de strâns. Unde mai punem că este foarte important și cât de compact devine. Pentru că da, nu ne dorim să ne ocupe tot spațiul din locuință.

Căruciorul de la Little Dutch este fix ceea ce am căutat. Are un cadru din aluminiu care îl face ușor de transportat, iar copilul va fi în siguranță pe durata plimbării cu ajutorul centurilor în 5 puncte.

Ce este cel mai important? Faptul că se pliază cu o singură mână fiind extrem de compact și cântărind doar 6 kg.

Lista fiind completă ne mai rămâne doar să vă spunem”Plimbare plăcută”!

Leave a Reply

Scroll Up