Astazi va propunem o supa crema de sparanghel (cunoscut si ca hrana regilor). Sparanghelul are un gust fantastic si, in plus, are efecte benefice asupra sanatatii. Acesta este bogat in vitamina K, acid folic, beta-caroten, vitamina E, vitamina C, zinc si seleniu.

Ingrediente:

  • 500 gr sparanghel
  • 1 dovlecel
  • 1 tija praz
  • 1 cartof dulce mediu
  • 1 cartof mediu
  • 3 graunte usturoi
  • Apa calda
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita unt
  • Piper

Mod de preparare:

  • Se spala sub jetul de apa rece si apoi se curata sparanghelul,  indepartand partea mai tare de la baza. Se decojeste usor si tulpina (treceti usor lama cutitului deasupra ). Taiati varfurile (capetele) si tineti-le deoparte. Taiati apoi sparanghelul in bucatele mici de 3-4 cm.
  • Incalziti intr-o cratita uleiul si adaugati usturoiul si prazul tocat marunt.
  • Dupa 3-4 minute adaugati dovlecelul taiat rondele, cartofii taiati cubulete si apoi sparanghelul, mai putin capetele si amestecati lasand pe foc cateva minute.
  • Acoperiti cu apa fierbinte depasind cu 2-3 degete nivelul legumelor.
  • Adaugati sare si lasati pe foc cu capac 25-30 minute.
  • Intre timp, sotati capetele sparanghelului intr-o craticioara cu putin unt si usturoi . Sa ramana usor crocante. Cca 10 minute sunt suficiente. Alternativa: le fierbeti sau le pregatiti la abur.
  • Rasturnati in robot supa si blenduiti.
  • Serviti cu crutoane si deasupra ornati cu varfurile de sparanghel sotate.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up