Dacă ne gândim la primii pantofi, este posibil ca bebelușul să înceapă să stăpânească arta mersului între 10 și 18 luni. Acei primi pași provizorii reprezintă o etapă imensă în viața oricărui copil – să nu mai vorbim de părinți, care petrec fiecare moment de veghe cu telefoanele pregătite să înregistreze momentul.

Copilul tău a început să meargă? Ei bine, asta înseamnă că trebuie să începi să-i cauți perechea de încălțăminte perfectă.

Și indiferent dacă copilul are nevoie de pantofi pentru mersul de-a bușilea, de mers sau pentru primii pași, este important să aibă încălțămintea potrivită.

Înainte de a începe să meargă, mulți copii se târăsc, apoi se ridică și fac pași în timp ce se țin de mobila din casă. Pantofii nu sunt necesari în acest stadiu, dar dacă aveți podelele reci sau doriți ceva care să le acopere picioarele, alegeți o pereche de pre-walkers. Aceștia sunt ușori, cu o talpă subțire și flexibilă, în principal pentru protecție, mai degrabă decât pentru sprijin. Deocamdată, mersul desculț este cel mai bun pentru dezvoltarea piciorului bebelușului. O pereche de șosete cu tălpi antiderapante este, de asemenea, bună pentru a evita senzația de picioare reci.

Odată ce copilul merge are nevoie de pantofi adecvați, cu o talpă mai robustă.Alege pantofi care: sunt ușori și flexibili (nu uitați să evitați pantofii duri și rigizi care restricționează mișcarea piciorului)

Dar cu atât de multe opțiuni oferite, poate fi mai dificil decât ați putea crede. Picioarele mici au nevoie de suport adecvat și materiale de bună calitate, așa că ne-am gândit să vă prezentăm câteva modele pentru primii lor pantofi. 

Când bebelușul începe să meargă, alege pantofi care:

  • sunt ușori și flexibili;
  • se potrivesc bine (nu sunt prea largi sau prea strânși);
  • au tălpi antiderapante.

Acum haideți să vedem modelele care ne-au atras nouă atenția și sunt recomandate de către specialiști.

 

1.Încălțămintea de la Biomecanics a fost special creată pentru un mers frumos și sănătos al copilului tău.

De ce ne-au atras atenția? Pentru că s-au realizat multe cercetări și studii știintifice la Institutul de Biomecanica din Valencia. Studii care au demonstrat faptul că Biomecanics îmbină perfect calitatea cu siguranța sănătății pașilor copiilor.Mai mult decât atât, aceștia ajută la învățarea mersului facilitând dezvoltarea sănătoasă a mușchilor și a oaselor.

 

Medicii specialiști recomandă pentru primii pași pantofii de tip opinci. Noi am găsit la 2.Dodo Shoes fix încălțămintea de care are nevoie piciorul bebelușului. Copilul are nevoie de încălțări adecvate. Primii pași iar apoi mersul în sine, sunt momente în care este nevoie de o încălțăminte care să asigure un mers corect și picioare sănătoase.

 

Un alt brand care ne-a atras atenția și despre care putem spune că se aseamănă cu încălțămintea despre care tocmai ce am discutat este 3.Tikki Shoes. Pe site-ul lor am găsit o informație care o să vă ajute, cu siguranță. Știai deja că pentru primii pași este nevoie de încălțăminte adaptată, nu? Dar care este motivul?

Ei bine, încălțămintea adecvată le permite copiilor să simtă suprafațele pe care pășesc, reușind astfel să-și găsească ușor echilibrul.

 

Căutând am dat și peste acești pantofi drăguți 4.Liewood Design, de la David and Thea, din piele. Aceștia sunt practici și păstrează picioarele calde celor mici. Sunt ușor de pus și de dat jos, iar talpa din piele antiderapantă împiedică alunecarea.

În căutările noastre ne-a atras atenția și încălțămintea fabricată handmade din 100% piele premium de la 5.littlejoy.ro.Cei mici se vor bucura de confort sporit datorită tălpii din cauciuc flexibil ce le permite micilor exploratori să se plimbe în siguranță.Pentru că au modele extrem de atrăgătoare pentru cei mici, noi n-am reușit să ne decidem asupra unuia singur. Papaya, ananas, iepuraș, pisicuță și piersică. Vouă care vă place?

Dacă tot am adus în discuție comoditatea, siguranța și frumusețea pantofilor, a venit timpul să punem pe listă și site-ul 6.biscuitclub.ro.Aici vom găsi atât încălțăminte pentru fetițe cât și pentru băieței.

Primii pași au o importanță aparte și merită o pereche de pantofi comozi, cu design unic și foarte confortabili. Iar pe site-ul lor avem diferite colecții care să le ofere confortul și libertatea de care au nevoie.De la modele de pantofi jucăuși ce prezintă animalele preferate ale copiilor ( iepurași, ren, urs, porc de guineea, pisică, tigru, hipopotam, leu sau rechin) până la variante de espadrile și sneakerși Petit Nord Copenhagen, din piele naturală, tăbăcită vegetal.

Pe toate la găsim într-un singur loc!

Să nu uităm nici de sandalele de la 7.EN FANT pe care le găsim pe site-ul celor de la Adinish.com.Acestea sunt realizate din piele moale și cofortabilă, iar talpa este din cauciuc TPR cu rizuri antiderapante, care atenuează șocurile și asigură un confort sporit. Aceste modele sunt extrem de comode și ideale pentru primii pași ai copilului.

La 8.Doamna Marga am descoperit modelele de sandale Froddo – ideale pentru primii pași. Modelul acesta este lucrat manual din piele naturală, tăbăcită vegetal, fără crom.  Mai mult decât atât, talpa din cauciuc este extraflexibilă, antiderapantă, și permite copilului să-și miște liber degetele, să se simtă confortabil, nu doar la mers, ci și la alergat.

Descoperă pantofii Froddo barefoot, potriviți pentru primii pași de la 9.Giraffe Shoes.

Pantofii barefoot, din piele naturală 100%, sunt pantofii clasici, potriviți chiar și pentru picioarele mai ”pufoase ale bebelușului” datorită prinderii cu scai care permite ajustarea în funcție de lățimea piciorului. Bun, bun, dar ce înseamnă barefoot? Flexibilitate mărită, formă anatomică ce oferă spațiu degetelor, mobilitate și dezvoltarea naturală a picioarelor.

În încheiere vă prezentăm sandăluțele 10.First Step Bisgaard pe care le găsiți pe site-ul hiphip.ro. Iar în perioada 5-10 mai au și 10% discount.Acest model de sandale este lucrat manual din piele naturală eco-friendly, atât la exterior cât și la interior, potrivite pentru primii pași și nu numai.

Modelele pe care le-am ales noi în acest material sunt recomandate pentru bebeluși de la primii paşi pentru ca aceştia să deprindă un mers sănătos şi natural. Dacă ai trecut deja de etapa primilor pantofi, te invităm să descoperi selecția noastră de încălțăminte pentru sezonul estival.

Leave a Reply