Cu siguranta si voi auziti des din partea copiilor vostri, cuvantul “bleah”, atunci cand vad un anumit ingredient. In cazul meu, niste dovlecei taiati cubulete si inabusiti usor in ulei de masline cu putin usturoi.
Dupa frumoasa afirmatie, am realizat ca trebuia sa pregatesc repede altceva, insa nu aveam de gand sa schimb ingredientul principal. A iesit, asadar un pesto delicios pe care sunt sigura ca il veti indragi atat voi cat si copilasii vostri. Il puteti utiliza pentru a condimenta o portie de paste, un risotto sau pur si simplu pe paine sau intr-o lipie, langa alte ingrediente.

Ingrediente (4 persoane)

  • 2 dovlecei micuti taiati cubulete mici (se fac mai repede)
  • 1 graunte de usturoi (fara partea centrala)
  • 1 lingura ulei de masline
  • O mana de caju (7-8 )
  • 3 frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingura de apa in care au fiert pastele
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare & Piper (optional)
pesto-dovlecel

Mod de preparare :

  • Adaugati intr-un robot cubulete de dovlecel pe care le-ati inanusit 4-5 minute in tigaie (cu tot cu usturoi ) , completati si cu restul ingredientelor si blenduiti pana veti obtine o compozitie cremoasa. Mai adaugati un strop de apa, daca este necesar.
  • Daca va mai ramane un pic, nu-i nici o problema . Se poate pastra la frigider 2-3 zile sau congela timp de 1-2 luni.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

 

Leave a Reply

Scroll Up