Sînziana Iacob este unul dintre cei mai îndrăgiți bloggeri din România, are peste 214.000 followers pe Instagram și este mereu cu zâmbetul de buze. Pentru cine nu știe, Sînziana a fost partea feminină a blog-ului “Îndragostiți în bucătărie” și cea blondă a blog-ului “Black White Style”.

Anul acesta este unul cât de poate de frumos pentru ea. Urmează să aducă pe lume primul ei copil, s-a căsătorit weekend-ul trecut și se vor muta în casă nouă – totul într-un singur an.

La cum o știm noi pe Sînziana o să fie o mamă dedicată 100% creșterii și educării copilului ei. Mai multe vă lăsăm să descoperiți în interviul de mai jos.

1.Ai ales să faci publică sarcina într-un mod aparte. Ne poți spune puțin despre povestea din spatele acestui filmuleț?

Am ales să fac publică sarcina prin publicarea unui video, destul de emoționant cred eu.Însă nu e ceva super inedit, majoritatea fetelor din domeniu fac astfel de clipuri atunci când anunță evenimente speciale din viața lor. 🙂  Am lucrat pentru acest clip cu un prieten coregraf și cu o videografă foarte talentată.

Am avut și un spațiu superb la dispozitie, inundat de o lumină divină și partea mea preferată a fost faptul că a acceptat și Alex (soțul meu) să apară alături de mine.

P.S: Filmulețul despre care vorbim îl puteți vedea aici: Parents to be

2.Având în vedere faptul că trecem printr-o perioadă foarte dificilă, sarcina te-a ajutat să treci mai ușor peste?

Posibil, uite că nu m-am gândit la chestia asta prea mult.Pentru mine a fost și este în continuare o perioadă MINUNATĂ. Nu cred că am fost mai fericită niciodată în viața mea. Drept urmare, nu am mai simțit că trecem printr-o perioadă mai dificilă. Gândurile și energia mea au fost toate îndreptate către copilaș. Parcă plutesc.

3.Cum crezi că ți se vor schimba prioritățile odată cu venirea pe lume a copilului?

Prioritățile ni s-au schimbat din secunda în care am aflat că sunt însărcinată.În nici 6 luni am reușit să dam avansul pentru o casă nouă, Alex a făcut școala de șoferi, a luat carnetul și acum suntem fericiți să achiziționăm prima noastră mașină și cel mai important, ne-am hotarat spontan să ne și căsătorim. În weekend am avut cununia civilă și cea religioasă, însă fără invitați și petrecere. Au fost prezenți doar nașii și părinții noștri.

Se pare că nu aduce anul ce aduce ceasul. 

4.A fost o mare dezbatere pe instagram în lumea influencerilor despre nașterea naturală vs operația de cezariană. Tu ți-ai propus să naști într-un anume fel?

Eu îmi doresc și o să încerc să nasc natural, dacă o să se poată.Însă mi se pare un subiect extrem de intim și sensibil si nu cred că ar trebui să fie atat de discutat sau judecat de către alte persoane, nici în online, nici în offline.Fiecare femeie are dreptul să nască așa cum vrea și cum poate, fără să dea explicații nimănui.Nu ești o mama mai bună, sau mai rea în funcție de modul în care naști.

Oamenii ar trebui să-și vadă mai mult de treaba lor, asta cred eu. 🙂

5.Cum te vezi ca mamă?

Foarte iubitoare si giumbuslucasa. Dorința mea cea mai mare este să reusesc să fiu un om echilibrat după ce voi naște.

6.Știm că nu vrei să ne divulgi numele băiețelului înainte de naștere, dar suntem tare curioși să aflăm dacă este vorba despre un nume românesc sau străin?

Este un nume românesc. 🙂

7.Care este povestea numelui ales?Sigur are o semnificație aparte pentru voi.

O să explic semnificația după ce o să fac public și numele. Până atunci…SUSPANS! Hehe! 

8.Ai fost activă toată perioada sarcinii, cum te vezi după ce vei naște?

Am fost destul de activă, da.Am făcut și sport, am și călătorit în 2 țări străine, m-am ocupat și de toate proiectele pe care le am.Acum în ultimul trimestru de sarcină am început să mai încetinesc un pic ritmul, pentru că din săptămâna 28 mi-au apărut contracțiile false și fizic, nu mă mai simt la fel de sprintenă.

După ce voi naște cred că voi fi la fel de activă și asta pentru că voi avea parte de ajutor din partea soțului și a părinților. Contează mult și mind set-ul pe care îl avem.Mă rog la bunul Dumnezeu să fiu într-o stare psihică, fizică și emoțională bună.

9.Te-ai gândit la ajutoare? Sau îți dorești să te dedici 100% creșterii copilului?

100% voi apela și la ajutor.

10.Cum a primit baby Deea vestea sarcinii? Știm că ea o să-l boteze pe cel mic. 🙂

Ea a fost prima care a aflat. Am sunat-o pe loc și i-am cerut numărul de telefon al domnului doctor cu care a născut ea pentru a merge la control de confirmare.

S-a bucurat maxim, normal, nu îi venea să creadă. Am plâns amândouă și prima replica a fost: “știi că eu o sa fiu nașa lui, nu? ”

11.Ești mereu cu zâmbetul pe buze, iar asta ne face să te urmărim cu drag. Poți să ne spui ce te ajută? Meditații, yoga, cursuri ?

E și o chestie moștenită de la părinți. Ai mei sunt niște oameni foarte veseli, optimiști și luptători.Contează mult exemplul pe care îl ai în familie și cât de “bombardat” ești de frici, programări și convingeri limitative pe care ei le proiectează asupra ta.Părinții mei nu prea fac dramă din nimic, găsesc soluție pentru orice și așa îmi place să fiu și eu.

Timpul pe care îl petrecem supărați și îngrijorați este timp pierdut, iar mie nu-mi place să pierd timpul.Contează foarte mult mind set-ul pe care îl ai și perspectiva din care alegi să privești fiecare situație.

Am și eu perioade când sunt speriată de ceea ce urmează, sau sunt copleșită de griji și frici, dar mă rog mult la Dumnezeu și îl rog să ia de pe sufletul meu toate aceste sentimente care nu îmi sunt de folos, să le dizolve în Lumina Lui Vindecătoare și să le înlocuiască cu pace, armonie, curaj și iubire necondiționată.De fiecare dată îmi răspunde. De fiecare dată rugaciunea îmi ridică starea de spirit și mă aduce înapoi pe o frecvență înaltă.

12.Mai avem o ultimă întrebare la tine. Știm că nu-ți dorești doar un copil, așa este?

Așa este. Îmi doresc mult, dacă o să vrea Dumnezeu, în viitorul nu foarte depărtat, să mai avem încă un copilaș.

Deocamdată, abia aștept să văd cum o să ne descurcam cu acesta. Sunt foarte emoționată și entuziasmată!

 

Îți mulțumim, Sînziana! Echipa childrenloveit îți dorește sarcină și naștere ușoară! 

P.S: Vă invităm să descoperiți și celelalte interviuri semnate Childrenloveit!

Leave a Reply

Scroll Up