Astazi va propunem o reteta  simpla si rapida Paste cu crema de nuca. Este perfecta si pentru masa copiilor, fiind un preparat consistent si gustos.

Ingrediente:

  • 70 gr nuci,
  • 50 gr ricotta,
  • 50 gr parmezan,
  • 5 linguri lapte,
  • paste 300 gr,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1/2 usturoi (optional),
  • sare&piper (optional pentru copiii micuti)
paste-cu-nuca

Mod de preparare:

  • In timp ce fierbeti pastele, adaugati in robot nucile curatate, uleiul, parmezanul si usturoiul. Amestecati cateva secunde pentru a sfaramita nucile. Adaugati apoi ricotta, laptele, sarea si piperul (optionale).Compozitia obtinuta trebuie sa fie cat mai omogena si cremoasa, dar trebuie sa aiba si mici bucatele de nuca. Daca obtineti o compozitie mai densa(depinde de ricotta), mai puteti adauga putin lapte in care au fiert pastele.
  • Strecurati pastele, le adaugati apoi inapoi in oala si adaugati crema obtinuta. Amestecati si lasati pe foc jumatate de minut.
  • Conservare: la frigider 2 zile intr-un borcan/cutie ermetica. Se poate si congela.
  • Ricotta poate si inlocuita cu smantana dulce, mascarpone sau lapte ( care va fi utilizat pentru a inmuia putin miez de paine, care va fi ulterior scura si adaugat in compozitie).
  • Pentru o varianta vegana, utilizati smantana vegetala si daca doriti cateva frunze de busuioc.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up