Noi mamele stim cat de greu ne este uneori sa integram legumele in alimentatia copiilor. Marea majoritate, le refuza inainte sa le guste. Din fericire, exista solutii care ne scot din impas: supe crema, chifelute, piureuri, risotto etc. Astazi, va propun o mamaliga verde. Facuta din piure de spanac si mamaliga. La final, eu am adaugat o bucatica de branza de capra si parmezan.


Ingrediente:

  • o portie sau mai multe de mamaliga. Pregatiti mamaliaga cum faceti de obicei. Eu folosesc un malai instant. Mamaliga trebuie sa fie mai moale.
  • 100 gr spanac la abur. Blenduiti spanacul cu o lingura de lapte pentru a obtine un piure. Pentru fiecare portie de mamaliga, adaugati 2 linguri de piure de spanac.
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingura branza de capra sau vaca

 

Mod de pregatire:

  • Cand mamaliga este gata, adaugati piureul de spanac si amestecati energic.
  • Adaugati apoi parmezanul si branza.
  • Daca doriti, puteti adauga si spanac neblenduit.
  • In loc de spanac, puteti folosi: kale, urzici sau alte frunze verzi.
  • Branza poate fi inlocuita cu orice alt tip de branza.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up