Trebuie să vă spunem, încă de la început, că ne-am ”lovit” și noi de triunghiul Pikler întâmplător și de atunci am tot căutat informații despre el. Ce este acest triunghi? Este un cadru de alpinism, mai exact, pentru cei mici – copiilor le place la nebunie să excaladeze.

Dacă v-ați alăturat vreodată grupurilor Montessori, probabil că ați văzut multe subiecte despre acest triunghi Pikler care îi ajută pe cei mici să-și dezvolte musculatura, forța și abilitățile. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune cadouri pentru prima aniversare a bebelușului!

Ce este un triunghi Pikler?

Triunghiul Pikler a fost dezvoltat de pediatrul maghiar Dr. Emmi Pikler în urmă cu peste 100 de ani. Medicul credea că cei mici ar trebui să exploreze triunghiul pikler în propriile condiții. Dacă pot urca, ar trebui să poată să și cobare la fel de ușor.

Când poate fi utlizat?

Poate fi utilizat de cei cu vârsta cuprinsă între 6 luni și aproximativ 5 ani. Triunghiul Pikler permite copiilor să-și învețe propriile limite.

Partea cea mai interesantă este faptul că nu trebuie ajustat pe măsură ce copilul crește, deoarece funcționează ca o fundație pe care cel mic își atinge toate etapele de dezvoltare.

De exemplu, bebelușii se pot juca mai întâi sub el- vorbim aici despre cei cu vârsta cuprinsă între 6-10 luni. Imediat ce încep să se ridice și să pășească singuri vor trece la următoarea etapă. Cu ajutorul triunghiului pikler aceștia își pot folosi imaginația și pot învăța noi și noi abilități.

Adevărul este că, deși este adesea asociat cu învățarea Montessori, nu are nimic de-a face cu el. Mulți clasifică triunghiul pikler drept o jucărie Waldorf, deoarece este o jucărie ecologică, organică și deschisă, dar nu a fost inventată nici de Rudolf Steiner, nici de Maria Montessori.Am povestit mai sus despre originea acestui triunghi. 🙂

Care sunt beneficiile aduse:

  • copilul capătă mai mult control asupra corpului său;
  • îi crește încrederea în forțele proprii;
  • o mai bună coordonare a mișcărilor;
  • agilitate și forță;
  • învață să își găsească și să-și mențină echilibrul.

De unde cumperi triunghiul Pikler?

El există pe piață de zeci de ani, dar abia acum a început să câștige un renume și la noi. De unde îl cumpăr? Este o întrebare pe care o avem toți pe buze la un moment dat. Am avut-o și noi și probabil că o ai și tu în timp ce citești acest material. Ei bine, echipa Children ❤️ It a făcut un research pentru tine și am ales să îți prezentăm cele mai bune variante.

1.Triunghiul Pikler Natur de la Lilu Lilu poate fi utilizat începând cu vârsta de 2 ani și până la 7 ani.De ce este interesant acest model? Pentru că rampa de urcare este reversibilă, transformându-se și în tobogan.Mai mult decât atât, triunghiul este modalitatea prin care cel mic își poate face propriile trasee, se cațără, coboară, escaladează, se dă pe tobogan, toate într-un singur loc. Interesant este faptul că la acest triunghi poți atașa și balansoarul/cățărătorul pe care se poate cățăra, balansa exersându-și echilibrul.

 

Un alt model pe care l-am găsit și ne place este 2.triunghiul pikler Zazu Toys ce se adresează copiilor începând cu vârsta de 1 an.La fel ca și modeul anterior poate fi folosit atât în interior cât și la exterior.

De altfel, toate modele pot fi amplasate atât în casă cât și în grădina casei. 🙂

3.Mama și lemnul ne prezintă un triunghi de cățărare perfect pentru cei mici care doresc să-și testeze propriile limite. Ca și la celelalte modele prezentate acesta se pliază pentru a putea fi depozitat cu ușurință.Un alt plus este faptul că rampa este reversibilă, are o parte de cățărare și cealaltă este tobogan.

 

În căutările noastre am găsit și 4.Triunghiul Pikler natur mare la la fabrica lui Alex care ajută la stimularea copilului în dezvoltarea motrocității și în adaptarea la noi situații.Atenție însă că acesta nu vine și cu rampa. Pe aceasta o puteți achiziționa separat în funcție de prefereințele voastre.

5.Triunghi Pikler de la Nor Pufos are o structură stabilă cu 11 trepte ce îi permite copilului să-și realizeze propriul loc de joacă. Acesta susține dezvoltarea abilităților motorii și cognitive ale copiilor.

Ajută-l pe cel mic să-și depășească limitele, să-și dezvolte dexteritatea, echilibrul și să-și învingă frica cu ajutorul triunghiului Pikler, dar și cu ajutorul unui turn de învățare.

 

Leave a Reply

Scroll Up