Alimentația solidă este un pas cheie în dezvoltarea bebelușului, iar vârsta de 6 luni este momentul ideal pentru a începe diversificarea alimentelor: noi nevoi nutriționale și un sistem digestiv mai matur fac posibilă introducerea progresivă a legumelor.Este momentul în care bebelușul descoperă noi arome și texturi pentru a ajunge treptat la o masă similară cu cea a unui adult.

Cu cât oferi bebelușului o gamă cât mai variată de alimente, alături de lapte matern sau de lapte formulă, cu atât îl vei ajuta să se pregătească pentru o viață alimentară mai sănătoasă.

Despre diversificare am mai povestit în materialele: Diversificarea bebelușilor: sfaturile noastre pentru primele sale mese de la 0 la 1 an, Diversificarea: de unde ne inspirăm cu privire la alimentația bebelușului și Cele mai interesante cărți de diversificare, dar acum a venit momentul să vorbim despre articolele indispensabile din această nouă etapă a vieții bebelușului.

Haideți să vedem împreună ce nu trebuie să vă lipsească atunci când începeți diversificarea.

  • Scaun înalt de masă – este una dintre piesele cheie ale începutului diversificării asta pentru că bebelușul trebuie să stea în siguranță în poziție verticală (astfel încât să poată înghiți corect).
  • Bavetă – este tot atât de importantă pentru că mizeria o să fie la ordinea zilei.
  • Lingurițe moi din silicon – Acestea sunt cele mai blânde cu gingiile sensibile ale bebelușului.
  • Boluri din silicon – Extrem de utile atunci când începe diversificarea. Preparatele le putem pune în boluri frumos colorate care să le atragă atenția. Este valabil și pentru farfurii atunci când vorbim despre servirea mesei.
  • Prima cană a bebelușului – Din momentul începerii diversificării trebuie să-i oferiți apă celui mic, iar o astfel de cană îl va ajuta pe bebeluș să învețe să bea.

Toate aceste produse le-am văzut pe site-ul celor de la câte-n lună și-n stele care recent și-au lansat și propriul lor brand de produse destinate alimentației bebelușilor și copiilor.

De la bavete, căni, boluri, farfurii până la seturi formate dintr-un bol și tacâmuri, toate poartă acum semnătura brand-ului. De ce sunt atât de deosebite? Pentru că sunt realizate din silicon alimentar 100% de calitate premium ( certificat după standardele americane FDA și europene LFGB, fără BPA) și foarte rezistent la pete. De asemenea, produsele Câte-n lună și-n stele pot fi folosite atât în cuptor, cuptorul cu microunde cât și în congelator și în masina de spalat vase. Ceea ce este un mare plus comparativ cu alte articole destinate alimentației bebelușului/copilului. Mai mult decât atât, vor veni mereu cu nouăți în materie de produse și culori. Fiți cu ochii pe ei!

Ce noutăți au în materie de diversificare? Haideți să descoperim împreună care sunt acestea. 🙂

Primul articol care ne-a plăcut foarte mult este 1.bolul în formă de mașinuță din silicon. Acesta este disponibil în două nuanțe de culori: gri și galben (în acest moment)  pentru o masă cât mai interactivă și distractivă alături de cel mic. Ce mai știm despre aceste produse și credem că este important și pentru voi să aflați este faptul că siliconul din care sunt realizate este de calitate premium, rezistent la cupor și la mașina de spălat vase, dar am povestit despre asta puțin mai sus.

 

2.Paharul din silicon cu capac și pai, disponibil în 4 nuanțe de culori, este special realizat pentru mânuțele mici ale copiilor facilitându-le astfel trecerea de la sticla cu tetină la pahar.

De menționat este faptul că atât paiul ( poate fi de ajutor și în perioadele de erupții dentare ) cât și capacul sunt detașabile.

3.Farfuria din silicon cu ventuză este alegerea ideală atunci când îți dorești ca mâncarea să nu fie împrăștiată chiar prin toată bucătăria. Aceasta se poate fixa pe orice suprafață astfel că bebelușul nu va putea să o răstoarne ( frica cea mai mare a părinților 🙂 ).

Ideal ar fi să achiziționați tot setul format din : bol din silicon, cană cu două mânere, pahar din silicon cu capac și pai scurt și bineînțeles, nelipsita bavețică cu buzunar.

Un alt produs care ne-a atras atenția este 4.cana cu capac pentru gustări care a fost concepută special pentru bebelușii care mânâncă independent ( autodiversificare ). De ce ne place? Pentru că are un capac deodebit, în formă de stea, iar copilul își poate lua singur alimentele din cana.

Acum că am trecut în revistă noile produsele ale brand-ului, haideți să vedem ce mai descoperim pe site-ul lor.

5. Set lingurițe din silicon : Konges Sløjd

Setul format din 3 lingurițe de la Konges Sløjd este tare simpatic având forma de scoică pe lungimea cozii.De asemenea, tot la ei găsim un 6.set format dintr-o cană cu cioc și 2 mânere, o linguriță și un catron în formă de scoică.

 

Foarte interesant este faptul că setul cuprinde un castron cu 2 capace din silicon: unul care închide bolul ermetic și unul cu o deschidere în formă de stea ( copilul poate mânca gustarea singur, fără ca alimentele să se verse din bol).

7. Cană pentru bebeluși de la Pellianni 

De ce am vrut să o aducem în fața voastră? În primul rând pentru că are un design revoluționar, iar în al doilea rând pentru că este realizată din materiale 100% biodegradabile pe bază de plante ecologice, non-toxice, fără BPA sau alte materiale/substanțe toxice.

 

8.Geantă pentru gustări de la Nobodinoz

De câte ori nu te-ai întrebat în ce pui bolurile de mâncare ale celui mic atunci când ieși afară? Suntem conviși că de foarte multe ori pentru că și noi am făcut-o, dar acum am găsit soluția ideală – geanta ecologică pentru gustări. Sună bine, nu-i așa? Categoric, mai ales că este foarte practică și utilă reușind să înlocuiască cu brio ghiozdanele grele și voluminoase.

Acest model ales de noi este impermeabil ceea ce îl face foarte ușor de curățat și mai mult decât atât are căptușeala interioară din plastic EVA biodegradabil (non toxic).

9. Setul complet pentru masa copilului din bambus de la Little Dutch este compus din toate cele necesare începtului diversificării și nu numai.După cum bine știți ora mesei este mult mai interactivă pentru cei mici dacă le este servită mâncarea în articole atrăgătoare, iar cu setul Little Dutch compus din: o farfurie, un bol, un pahar, linguriță și o furculiță, mesele vor fi un succes total.

10.Bavetă impermeabilă cu mâneci lungi de la Facelab – bavetele sunt piesele cheie ale oricărei mese și spunem asta pentru că mizeria este la ea acasă atunci când cei mici încep să mănânce. Alimentele ajung peste tot, dar cu ajutorul bavetelor reusești să menții hănuițele bebelușului curate.Bavetele sunt un adevărat must have!

 

Acum că am vorbit despre toate articolele necesare diversificărrii, nu ne mai rămâne să vă spunem decât să aveți imaginație la gătit și bebeluși mâncăcioși. ❤

P.S: Care sunt articolele voastre preferate?

Leave a Reply

Scroll Up