Astazi suntem in ton cu vremea din ultimele zile si iti propunem o reteta de prajitura cu dovleac (vegana si fara zahar). Mirosul inconfundabil ne va aduce aminte de copilarie. Dar, pe langa faptul ca este o reteta delicioasa, dovleacul este foarte sanatos pentru organism, indiferent de varsta. Acesta contine beta-caroten, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, calciu, zinc, fier și magneziu. Este o sursa foarte buna de Omega 3, 6 si este bogat in proteine si fibre.

 

Ingrediente:

  • 200 gr faina 00;
  • 35 gr amidon de cartof’
  • 10gr  praf de copt;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 150 gr dovleac pregatit la abur sau 10 min la microunde la 1000W;
  • 200 ml lapte vegetal (fara adaos de zahar, eu am utilizat de ovaz);
  • 50 ml ulei de floarea soarelui;
  • Zeama de la jumatate de lamaie;
  • Coaja rasa de lamaie bio netratata;
  • Vanilie 1 lingurita;
  • Daca doriti sa indulciti prajitura, adaugati 4-5 lingurite de sirop de artar. Noi am servit simpla si cu gem si nu am mai indulcit-o.

Mod de preparare:

  • Adaugati ingredientele uscate intr-un castron si amestecati. Dati praful de copt prin sita.
  • Adaugati pulpa de dovleac si restul ingredientelor lichide.
  • Amestecati pentru a incorpora si omegeniza ingredintele.
  • Ungeti si tapetati o tava diametru 20-22cm, rasturnati compozitia. Deasupra puteti adauga nuca, seminte, fistic, migdale , fructe sau ciocolata amaruie.
  • Introduceti in cuptorul preincalzit la 180° static si lasati tava inauntru timp de 50 minute si alte 10 minute cu functia ventilata.
  • Puteti servi si cu gem , taiand felia pe jumatate.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up