Cea mai des întâlnită întrebare a părinților e „Cum trebuie să aleg lenjeria de pat pentru copil ?”Cu siguranță, modelul ales trebuie să fie fabricat din materiale de cea mai bună calitate, să fie pe placul celor mici ( dacă vorbim de copilași mai mari)  și bineînțeles, să corespundă dimensiunilor patului.

Fie că vorbim despre un pătuț/coșuleț pentru bebeluși sau un pat pentru copii, noi, părinții, ne dorim ca ei să aibă parte de un somn liniștit și odihnitor de fiecare dată. Ca să nu mai vorbim de faptul că este acel spațiu în care vor petrece cel mai mult timp.

Iată câteva principii după care puteți să alegeți așternuturile pentru a vă asigura că achiziționați ceea ce trebuie.

  • Alegeți o țesătură de calitate superioară pentru lenjeria de pat a bebelușului/copilului

Bebelușilor le este mai greu să-și regleze temperatura corporală noaptea, ceea ce înseamnă că întotdeauna trebuie să fie un cearșaf pus peste saltea ( pentru motive de siguranță și confort ). Bun, bun, dar cu toate acestea te vei întreba „De ce așternuturi am nevoie?”

Pielea unui copil este deosebit de sensibilă, așa că gândiți-vă la material. Bumbacul 100% organic este o alegere excelentă. De asemenea, verificați conținutul de fibre al așternuturilor pentru bebeluși pentru a vă asigura că nu există ceva în compoziție care le poate irita pielea, cum ar fi fibrele sintetice.

  • Alegeți cearșafurile de dimensiuni potrivite și asigurați-vă că se potrivesc patului

Spunem că este important să ținem cont de acest aspect.Dacă lenjeria de pat este prea mică nu se mulează bine pe saltea și de fiecare dată o să-ți iasă pe la colțuri, dacă este prea mare se adună toată într-un singur loc. În plus, acest lucru îi ajută pe cei mici atunci când va veni momentul să își facă singuri patul.

  • Gândiți-vă cât de ușor sau dificil vă este să le curățați

Așternuturile de pat se murdăresc cât ai spune „Hop”. Fie că este vorba de un incident involuntar sau nu, lenjeriile de pat ușor de curățat îți vor face viața mai ușoară.

  • Lasă-l pe cel mic să aleagă ce îi place

Dacă vorbim de un copil mai mare atunci îl putem lăsa pe el să aleagă ceea ce îi place. Până la urmă el doarme în acel așternut și este important să se simtă confortabil și să meargă cu plăcere la somn.Lasă-l să decidă ce imprimeu și ce culoare vrea, asta îl va ajuta să se simtă mai conectat cu lucrurile lui.

P.S: Rețineți aceste sfaturi pentru a vă ajuta să faceți cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de lenjeria de pat a copilului tău. Așternuturile sunt o modalitate excelentă de a accesoriza orice cameră pentru băieți sau fete. Și, bineînțeles, că este o modalitate mult mai ușoară de a adăuga un plus de personalitate unui dormitor.

Am făcut și noi o selecție cu lenjeriile de pat care ne-au atras atenția. Haideți să vedem care sunt preferatele noastre.

1.Lenjerie de pat Little Dutch : Câte-n lună și-n stele

Aceasta este fix genul acela de lenjerie de pat de care te îndrăgostești de la prima vedere. 🙂 De ce ne place nouă atât de mult? În primul rând pentru că este realizată din bumbac 100% certificat Oeko-Tex, în al doilea rând că este disponbilă în diferite imprimeuri (spring flowers, ocean white, ocean pink, ocean blue și ocean mint ). Având în vedere că lenjeriile de pat sunt compuse din: husă pilotă + față de pernă, ne-am gândit că ar fi de interes pentru voi să vă prezentăm și un 2.cearșaf cu elastic perfect pentru a îmbrăca salteaua de pat.

3.Lenjerie de pat pentru copii,Filibabba : Adinish

Un model unisex ce poate infrumuseța dormitorul oricărui copil. Această lenjerie este realizată din bumbac organic certificat GOTS ce oferă un plus de confort și o protecție sporită pielii sensibile a copiilor. Bineînțeles, că ne-am gândit și la un 4.cearșaf din bumbac organic.

5.Lenjerie de pat Liewood : David and Thea

Încă un set de lenjerie de pat care ne-a atras atenția. De ce? Pentru că este fabricată din cea mai moale țesătură de bumbac organic și cu accent pe detalii. Setul e compus din husă de plapumă și față de pernă.

6.Așternut de pat de la Ferm Living : Mottom

Lasă-ți copilul purtat în lumea viselor cu ajutorul acestui așternut de pat ce îi ajută pe cei mici să exploreze lumea animalelor. Setul este compus din husă pentru pilotă și față de pernă, ambele realizate din bumbac 100% organic. Iar pentru a completa setul am găsit și acest 7. cearșaf cu elastic – noi am ales unul la dimensiunea de 70X140 cm, dar pe ste găsiți și la 60X120 cm

 

8.Lenjerie de pat- Konges Slojd Melodie : Șoricelul Micuț

Acest model este ideal pentru bebeluși, datorită faptului că dimensiunile husei de pilotă și a feței de pernă sunt de 70 x 100 cm și 40 x 45 cm. Lenjeria de pat selectată de noi este fabricată din bumbac organic de înaltă calitate.

9. Cearșaf pătuț bebeluși : Little Joy

Vă spuneam la începutul acestui material că bebelușii au nevoie de confort și siguranță și mai ales de un cearșaf care să le îmbrace salteaua pentru că ei nu știu să-și dozeze căldura pe timpul nopții. Ei bine, acum am găsit o variantă care ne place tare mult pentru că este fix ceea ce căutăm: moale la atingere și realizat din 100% bumbac satinat.

 

10.Set de așternuturi pentru coș : Zara Home

Un set extrem de interesant format din două piese (cearșaf și față de pernă) din bumbac 100% pentru coșul bebelușului. Imprimeul finuț cu steluțe pe fond alb nu face decât să aducă un plus de eleganță camerei în care este amplasat acest coșuleț.

 

Și dacă tot am discutat despre lenjeriile de pat, vă invităm să citiți și materialul despre cele mai cool pijamale.

Vouă ce lenjerii de pat vă plac?

Leave a Reply

Scroll Up