Astazi v-am pregatit o reteta cu iz italienesc, Gnocchi din ricotta si spanac fara gluten. Este o reteta simpla si satioasa, care nu te va tine mult timp in bucatarie.

 

Ingrediente:

  • 200 gr spanac pregatit la abur
  • 200 gr ricotta de vaca sau oaie
  • 40-50 gr faina de orez (sau normala pentru varianta cu gluten)
  • 50 gr parmezan sau pecorino
  • 1 ou
  • Sare (optional)
  • Nucsoara – un praf (optional, daca place)
  • Condiment: 1 lingurita de unt, 4-5 frunze de salvie si parmezan

Mod de preparare:

  • Pregatiti spanacul la abur, scurgeti-l bine de apa si tocati-l marunt.
  • Scurgeti ricotta de ser(daca este mai “uscata”  nu veti adauga extra faina).
  • Adaugati in castron ricotta, spanacul, oul, parmezanul, sarea sue nucsoara. Amestecati.
  • Adaugati faina si amestecati. daca este necesar, deoarece compozitia este prea umeda, completati cu inca putina faina.
  • Cu mana usor umezita, dati forma unor mici bilulte, pe care le veti da prin faina.
  • Fierbeti apa, atunci cand da in clocote , dati focul mai mic si scufundati gnocchi. Cand vor iesi la suprafata, ii veti scoate cu o paleta/sita. (Nu strecurati deoarece se vor destrama).
  • Incalziti intr-o tigaie untul si apoi adaugati frunzele de salvie, adaugati gnocchi  si presarati parmezan, daca mai doriti.

 

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up