Astazi va incantam simturile cu o reteta foarte rapida si delicioasa: cheesecake light la pahar. Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie sa il petreci in bucatarie si iti doresti sa pregatesti ceva bun familiei, atunci aceasta reteta este perfecta.

 

Ingrediente(6-8 paharele)

1. Baza: 100 gr biscuiti tip digestive, 25 gr ulei de cocos(topit)
2. Crema: 125 gr Philadelphia, 200 gr iaurt grecesc, 1 lingurita zeama de lamaie, 80 gr miere sau sirop de artar, vanilie sau coaja rasa de lamaie.
3. Decor: 200 gr capsuni sau alte fructe (chiar si congelate, se vor incalzi intr-o craticioara cu un strop de apa si 1 lingurita de zahar sau sirop de artar).

Mod de preparare:

  • Adaugati biscutii intr-un robot impreuna cu uleiul de cocos(daca doriti, inlocuiti cu unt). Umpleti paharelele, compactand usor cu varful degetelor. Tineti deoparte.
  • Adaugati Philadelphia, iaurtul si restul ingredientelor intr-un castron si cu ajutorul unui mixer, amestecati timp de cca 1 minut, pentru a se omogeniza compozitia.
  • Distribuiti crema in toate paharele in care inainte ati adaugat baza de biscuiti.
  • Introduceti paharelele la frigider pentru minim 2 ore si inainte de a servi, completati cu fructele alese, taiate cubulete (capsuni, mango, piersici, zmeura, afine, piure de fructe, fructe congelate etc ) .

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up