De multe ori ne este greu sa convingem copiii sa manance peste, de aceea astazi iti propunem o reteta de Chiftelute de somon pe care cei mici o vor adora. Sunt foarte gustoase, nutritive si nu necesita mult timp petrecut in bucatarie.

 

Ingrediente:

  • 250 gr file somon,
  • 250 gr cartofi,
  • jumatate de dovlecel,
  • o mana de mazare,
  • un ou, pesmet,
  • fire de arpagic,
  • menta,
  • usturoi granulat,
  • origano,
  • o bucatica ceapa rosie

Mod de preparare:

  • Pregatiti somonul, cartofii si mazarea la abur. Dupa ce vor fi gata lasati sa se raceasca un pic, apoi striviti somonul si cartofii cu o furculita.
  • Adaugati mazarea, dovlecelul ras (si scurs de apa), restul ingredientelor si la final pesmet (suficient cat sa lege compozitia).
  • Acoperiti cu o folie si introduceti timp de 30 minute la frigider.
  • Modelati si dati forma dorita.
  • Le puteti lasa asa, sau daca le doriti usor crocante le puteti da prin gris, malai sau pesmet.
  • Vor sta la cuptor, la temperatura de 180°, timp de 25 min(static). In acest interval, ar trebui intoarse pe ambele parti.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up