Iubirea nu are nevoie de prea mult pentru a fi „hranita”. Se simte chiar si in cele mai mici gesturi, atingeri sau priviri. N-are nevoie mereu de cuvinte. Faptele sunt cele care conteaza.
De aceea, a gati pentru persona iubita (dupa ce apar si copiii, intra si ei in ecuatie), reprezinta o forma de iubire. Pentru a fi in tema cu iubirea, va propunem aceste paste delicioase care vor surpinde in mod foarte placut.

Inimioare cu ricotta si spanac

Ingrediente:

Aluat pentru paste:

  • 150 gr faina 00
  • 50 gr faina grisata
  • 2 oua proaspete
  • 1 varf de cutit de sare

Umplutura:

  • 100 gr de spanac inghetat sau proaspat (eu am folosit baby spanac)
  • 200 gr de ricotta (scursa foarte bine)
  • 3 linguri parmezan
  • Un praf de nucsoara
  • Sare & piper dupa gust

Condiment:

  • 30 gr de unt
  • Frunze de salvie proaspata (10)
  • Parmezan ras

 

Mod de preparare:

  • Pasul 1

    Amestecati cele 2 tipuri de faina, adaugati sare. Rasturnati faina direct pe masa sau pe un fund de lemn mai mare, creand un spatiu central, tip ” fantana. Adaugati ouale si incepeti prin a incorpora usor usor . Framantati pana cand veti obtine o compozotie omogena, pe care o veti acoperi cu folie transparenta si apoi o veti introduce in frigider pentru 30 minute.

  • Pasul 2

    Fierbeti spanacul in putina apa cateva minute, apoi il scurgeti foarte bine de apa.

  • Pasul 3

    Intr-un castron, amestecati ricotta (scursa foarte bine de ser), cu spanacul tocat si parmezanul, nucsoara, sarea&piperul. Daca doriti puteti blendui aceasta compozitie pentru a obtine o crema. Eu am ales ultima varianta.

  • Pasul 4

    Taiati bucati din aluat, pe care le veti intinde cat mai subire cu un facalet. Veti obtine niste fasii. Asezati forma inimii (cea pt biscuiti), lasand doar urma pe aluat, fara a-l taia. Ne va ajuta sa stim unde sa adaugam crema de ricotta.

  • Pasul 5

    Cu ajutorul unei lingurite, pozitionati in interiorul inimilor crema de ricotta.
    Acoperiti cu o alta fasie si apoi cu ajutorul formei, taiati aluatul de pasta, dand forma inimilor.

  • Pasul 6

    Cu ajutorul unei furculite sigilati marginile.

  • Pasul 7

    Asezati-le pe un platou sau fund de lemn, presarand deasupra faina.

  • Pasul 8

    Fierbeti inimioarele in apa cu sare timp de aprox 10 minute. Timpul depinde si de cat de subtire ati intins aluatul. Dupa ce au fiert, le scoateti din apa cu ajutorul unei palete si le adaugati intr-o tigaie, in care ati topit in prealabil untul, adaugand si foile de salvie.
    Adaugati parmezan si serviti.

Tips: puteti pregati aceste paste, dandu-le si alte forme (ravioli) : patrate, rotunde, semilune etc….se pot congela pe un platou, adaugand-le apoi congelate fiind intr-o punguta. Se vor fierbe direct congelate, marind un pic timpii de coacere.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up