Iarna este un anotimp care ne poate oferi o multitudine de activități pentru copii.Este perioada bună de a ne păstra copiii activi cu aceste sporturi de iarnă: schi, snowboarding, lecții de patinaj și datul cu săniuța.

Tuturor copiilor le place iarna pentru simplu fapt că au parte de zăpadă și se pot distra alegând să practice activitățile care le plac. Din păcate, zăpada nu și-a făcut simțită prezența prin orașe pentru a se putea da copii cu sania prin parcuri, dar putem profita de pârtiile pe care le avem în țară.

În lunile reci de iarnă, s-ar putea să te simți lipsit/ă de idei pentru a menține copiii ocupați și activi.Multe dintre activitățile preferate din anotimpul călduros, cum ar fi fotbalul, sau chiar o excursie lungă în parc, iau locul acum jocurilor de iarnă. Dar atunci când avem parte de zăpadă este păcat să nu profităm de ea, nu-i așa?

Pentru ca tot va aducem în discuție aceste tipuri de activități, ne-am gândit că vă este mult mai ușor dacă vă spunem unde vă puteți petrece timpul și cu ce instructori puteți lucra pentru a putea învăța un nou sport.

1. În Poiana Brașov avem Wego Snow School ( Școală de ski/snowboard )

Cred că este cea mai renumită stațiune montană. De altfel toată zona Prahovei este cunoscută pentru frumusețile pe care le oferă, dar pentru Poiana Brașov am primit foarte multe recomandări de la părinți cu privire la școala de ski și snowboard – Wego Snow School. Aceștia fiind specializați în instruirea copiilor de diferite vârste.Făcând noi un research l-am găsit aici pe Răzvan Fish care îi poate învăța pe cei mici să se dea cu placa.

2. Pârtia Azuga cu școala de instructori de la snowline

Cu peste 20 de instructori atent selectați și specializați în instruirea copiilor, dar și a adulților, școala de ski snowline poate fi soluția ideală pentru părinții care își doresc ca cei mici să învețe să practice un sport de iarnă.Ca și stațiunea Azuga se află tot pe Valea Prahovei și am putea spune că nu este atât de suprapopulată datorită faptului că cei mai mulți turiști se înghiesuie să se ajungă pe pârtiile din Sinaia, Predeal ori Brașov.

3.La Monitori este școala de ski din Sinaia

O idee foarte bună de a avea instructorul oferit contra cost de hotelul unde te și poți caza. La Monitori oferă o gamă largă de servicii, dar pe noi astăzi, ne interesează strict școala de ski care ne pune la dispoziție instructori atestați ce pot organiza cursuri atât individuale cât și de grup. Iar mai mult decât atât, aceștia sunt vorbitori atât de limba română cât și de engleză.

Sinaia în momentul de față este cotată ca fiind stațiunea cu cele mai bune pârtii din România.

4.Pârtiile din Rânca ne pun de dispoziție școala de ski & snowboard Rânca

În cazul în care nu știați aici este stațiunea cu cel mai lung sezon de ski, datorită faptului că stratul de zăpadă începe să se depună începând cu luna septembrie și se menține până în luna mai. Stațiunea deține nici mai mult nici mai puțin de 6 pârtii de ski și o pârtie pentru săniuș.Acestea fiind spuse, haideți să vedem de unde ne luăm un monitor pentru a îi învăța pe cei mici să skieze.Școala de ski & Snowboard Rânca ne oferă 15 instructori profesioniști și acreditați iar tu îl poți alege pe cel care-ți place.

5.Școala de ski de la Straja

Aflată în județul Hunedoara la o altitudine de 1400 metri, aceasta dispune de 12 pârtii de ski cu lungime totală de 26 km. Am spune noi că este ideală pentru o vacanță perfectă de iarnă și pentru a învăța copilul să practice un sport nou.

După cum au scris și ei pe pagina lor oficială de Facebook “să fii instructor de schi nu e lucru ușor. Responsabilitatea este mare, pretențiile sunt ridicate și munca pe măsură.Însă satisfacția pe care o ai în momentul în care elevul tău reușește să coboare singur pârtia este de neegalat! ”

6.Pârtia Marișel și pârtia Feleac din Cluj Napoca 

Școala de ski Pisk oferă instruire pe două dintre pârtiile pe care la găsim în Cluj Napoca, aici vorbim despre pârtia Marișel și Feleac.Locul unde cei mici pot învăța să schieze și să se îndrăgostească de acest sport de iarnă care le oferă multă adrenalină. De asemenea, dacă nu le place ideia de schiuri pot încerca placa.

 

7.Pârtia Muntele Mic ne oferă școala de ski Weski

Muntele Mic ne oferă peste 20 km de părtie și 5 km de nocturnă pentru a putea beneficia de activitățile iernii atât pe timp de zi cât și după ce se lasă întunericul. Acum că ziua este mai mică, iar la 18:00 este deja întuneric o părtie de ski noctură este ideală. Și dacă tot am vorbit despre ceea ne oferă Muntele Mic este bine de știut că acolo găsim și o școala de ski și snowboard weSki ce dispunde de 7 instructori calificați și atestați gata să-i învețe pe cei mici tainele acestor sporturi.

Copiii adora iarna și mai ales zăpada pentru că se pot distra și pot învăța sporturi noi.Tu pe ce pârtie alegi să-ți duci copilul anul acesta?

Leave a Reply

Scroll Up