Astazi iti propunem o reteta de aperitiv – Grisine din faina de naut si masline, ce se potrivesc perfect la un platou de branzeturi sau pe care le poti rontai la un film. Nu necesita mult timp pierdut in bucatarie si sunt apreciate si de cei mici. Grisinele sunt originare din Italia, mai exact din Torino, inventatorul lor fiind Antonio Brunero.

Ingrediente:

  • 200 gr faina de naut,
  • 1 varf de lingurita curcuma,
  • 1 varf de lingurita de sare,
  • 1 varf lingurita bicarbonat,
  • 1 lingurita otet de mere,
  • 50 gr ulei de masline,
  • 60 ml apa,
  • masline

Mod de preparare:

  • Adaugati intr-un castron faina, curcuma si sarea.
  • Adaugati maslinele taiate feliute.
  • Adaugati uleiul si amestecati.
  • Adaugati apa si apoi bicarbonatul stins in otet si amestecati bine pana cand veti obtine o compozitie omogena usor modelabila.
  • Luati mici bucatele din compozitie si dati forma grisinelor.
  • Asezati grisinele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Introduceti tava in cuptorul preincalzit, la temperatura de 200° functie statica, lasand la copt cca 20-25 minute.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up