Dacă zilele trecute am discutat cu un specialist în somnul celor mici, astăzi am zis noi că este momentul să rămânem în același registru și să aduce în discuție articolele care sunt indispensabile atunci când ne dorim ca bebelușul nostru să aibă parte de un somn odihnitor.

Îți dorești ca cel mic să aibă parte de un asemenea somn?Știm că atunci când sunt mici au treziri dese pentru alăptare, dar adorm imediat după fiecare masă dacă au un ambient plăcut.Nu te speria pentru că trezirile încep să scadă treptat pe parcurs ce cresc.

Ai observat că în spital în primele lor ore de viață sunt înfășați și multe dintre mămici recurg în continuare la această metodă, dar pe cât de practică și de ajutor îți pare, se pare că nu toți medicii sunt de acord cu această variantă. Și noi am trecut prin această etapă și am descoperit că există articole care te pot ajuta ca noul membru al familiei să aibă un somn dihnitor. Fie că vorbim despre o pijama confortabilă, un pat spațios, un babynest care să-l facă pe bebeluș să se simtă în siguranță, o lampă de veghe și cel mai esențial lucru de care trebuie să țineți cont este un sistem ( jucărie, lampă de veghe etc) care să emită sunete albe.Bebelușii sunt încântați  de sunetele albe pentru că le amintește de perioada intrauterină în care au trăit timp de nouă luni de zile.

P.S: Fiecare produs pe care îl prezentăm a fost atent selecționat de noi pentru a vă putea fi de ajutor. 🙂

1.Pijamale de la Mon Petit Jo

Despre ei am mai tot vorbit, însă despre colecția lor de pijamale nu. Asta pentru că au lansat-o relativ recent, iar nouă ne-a atras atenția de la prima vedere.Ne place faptul că bebelușii pot fi îmbrăcați de la 1 lună și până la 24 luni în aceste pijamale din bumbac (material prietenos cu pielea sensibilă a lor). P.S: Imprimeurile și croiul face toată difența între ei și ce mai există pe piața din România.

2.Babynest pentru copii, din bumbac organic de la Adinish

Vă spuneam și mai sus că aceste babynest-uri sunt cu adevărat utile în viața noastră și a bebelușului nostru. Acesta oferindu-i un plus de siguranță față de mediul încojurător și face ca tranziția din burtica mamei către mediul exterior să fie mult mai ușoară. Fie că îl pui în pătuțul bebelușui, în patul tau, în fotoliu ori pe canapea ai siguranță că cel mic este protejat de căzături și poate dormi liniștit.

 

3.Apărători sau protecție de pat de la Soricelul Micuț

Oferă-i bebelușului tău un mediu cât mai intim pentru a putea dormi relaxat și pentru a se trezi odihnit.Pentru siguranța celui mic ne-am gândit că ar fi de inters pentru voi un astfel de siste care să-l protejeze pe bebeluș de posibile lovituri.

4. Pătură matlasată de la David and Thea ( pentru anotimpul rece )

Era de așteptat să vă punem pe lista de necesități și o păturică matlasată pentru perioada rece. Fie vorba între noi, zilele acestea a fost mai mult primăvară decât vară, dar nu trebuie să subestimăm anotimpul răcăros pentru că până în martie are tot timpul din lume să revină. Oricât de cald este pe parcursul zilei, noaptea se lasă rece, iar bebelușii au tendința de a se dezveli, atfel că am ales să vă prezentăm acest model care este realizat din bumbac 100% organic. Bineînțeles că o puteți folosi și în plimbările voastre de zi cu zi.

5.Emițător de sunete albe de la Sunet Alb

L-am văzut recent la cineva pe instagram și ne-a plăcut cum arată și ce ne oferă așa că am început să ne interesăm despre acest produs. Ce am aflat? Are 36 de sunete albe, suficiente am putea spune, pentru a putea liniști copilul cu una dintre ele și 8 lumini de veghe.Acestea din urmă își schimbă intensitatea luminii în funcție de preferințele voastre.

Tot la acest capitol ar mai intra și lampa de veghe 6. Moonie care este o jucărie muzicală ce are și o lampă de veghe încorporată. De ce am ales să prezentăm și pe aceasta? Pentru că este mai degrabă o jucărie ce poate fi folosită pe post de lampă de veghe, dar, mai mult decât atât, are senzorul baby cry încorporat care activează suntetul stabilit de tine dintre cele 5 pe care le are: pântece, vânt, pârâu de munte, valurile mării și ploaie.

7.Baldachin Dreamy White de la Bunny Boo

În primul rând ne plac pentru că sunt tare cool în camera copilului și în al doilea rând pentru că sunt practice.Știm foarte bine că orice îi poate deranja pe cei mici, mai ales lumina, nu-i așa? Vă spunem noi că da! Și atunci cea mai drăguță variantă este să apelăm la un baldachin care să ne mai reducă puțin din lumina puternică de pe parcusul zilei.

8.Jucărie pentru bebeluși de la Câte-n lună și-n stele

Așa cum spunea și consultantul în somn, Oana Vlah, în materialul Regresia somnului: Tot ce trebuie să știți despre această etapă – este important să avem o jucărie în pat, dar nu mai multe pentru că acest lucru poate strica calitatea somnului celui mic. Jucăria aleasă de noi face parte din colecția Little Goose de la Little Dutch și ne-am oprit la ea pentru că este realizată dintr-un material moale și extrem de plăcut la atingere, dar și pentru că este perfectă pentru a putea fi prinsă în mânuțele mici alea bebelușilor.

9.Lenjerie handmade pentru bebeluși de la Little Joy

Este clar că fără o lenjerie de pat confortabilă, bebelușul tău nu o să doarmă profund și odihnitor. Acesta este motivul pentru care am ales să vă prezentăm acest model din 100% in și mai mult decât atât este realizat în totalitate handmade ceea ce-l face să fie unic.

10.Suzetă Bibs de la Little Prince

Sunt destul de mulți bebeluși care acceptă suzetă și o asociază pe aceasta de cele mai multe ori cu somnul.Este o variantă de relaxare, de bună dispoziție pentru mulți dintre bebeluși, iar suzeta de cele mai multe ori îi liniștește. Mare atenție, însă, atunci când vreți să achiziționați un asemenea produs. Acesta fiind și motivul pentru care am decis să venim noi cu recomandări către voi. Suzetele Bibs sunt realizate din latex 100% natural. De asemenea, modelul ales este disponibil în 3 dimensiuni : 0-6 luni, 6-18 luni, 18+ ).

 

Tu ce produse folosești pentru a adormi bebelușul?

Leave a Reply

Scroll Up