Pentru un inceput de saptamana mai bun, astazi va propunem o reteta de Muffin cu faina de ovaz si cartof dulce (fara ou, zahar, lapte si unt). Nutritionistii recomanda introducerea cartofilor dulci in alimentatia noastra, deoarece acestia au foarte multe beneficii asupra organismului, ca de exemplu: adauga un plus de energie, scade riscul de obezitate si diabet, datorita continutui bogat in fibre contribuie la reglarea tranzitului intestinal, iar vitaminc C si betacarotenul ajuta de cresterea imunitatii.

Ingrediente:

  • Cartof dulce pregatit la abur: 230 gr
  • Faina de ovaz( o puteti obtine si din fulgi dati prin robot) 120 gr
  • Cacao amara 40 gr (carob)
  • Sirop de artar 60 gr (Sirop de orez, agave sau 6-7 curmale)
  • Ulei de cocos 50 ml (daca este solid il topiti la microunde 20-30 secunde)
  • Praf de copt 1 lingurita
  • Pentru decor: migdale, bilute ciocolata, fructe etc

 

Mod de preparare:

  • Curatati cartoful si pregatiti-l la abur. Lasati la racit.
  • Incalziti cuptorul la 170° si ocupati-va de restul ingredientelor.
  • Adaugati intr-un robot cu lame toate ingredientele . Actionati timp de 40-50 secunde. Veti obtine o compozitie cremoasa si omogena.
  • Adaugati in forma de muffin si introduceti in cuptor timp de cca 35 minute. Umpleti forma pana sus deoarece tind sa se lase un pic.
  • Daca doriti, puteti decora muffin-urile dupa preferinte.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up