Jucăriile încurajează creativitatea și îi învață pe cei mici să experimenteze lucruri noi.Plasilina, jocurile magnetice și cele de coordonare ar putea fi primele lucruri care îți vin în minte atunci când te gândești la jocuri creative. Dar există o gamă mult mai largă de jucării care inspiră creativitatea celor mici.Copiii învață și se dezvoltă printr-o mulțime de moduri. Cu toții suntem diferiți, dar, în general, copiii culeg informații prin simțuri și apoi „le dau sens” creierului lor în creștere și dezvoltare.

Există o varietate de beneficii pentru copilul nostru atunci când este implicat în activități creative.Printre acestea se numără abilitățile motorii fine, dezvoltarea neuronală, rezolvarea problemelor, abilități de concentrare și dezvoltarea abilităților esențiale de învățare, cum ar fi: citirea, scrierea și înțelegerea lumii exterioare. De asemenea, cei mici vor învăța să se exprime mult mai ușor, să proceseze și să înțeleagă emoțiile.

Oferindu-i copilului oportunități de a explora și de a descoperi, îi oferim oportunități de a experimenta o gamă mai largă de informații senzoriale care, la rândul lor, îi ajută să se dezvolte armonios.Pe lângă avantajele educaționale, există o multitudine de beneficii sociale care vor putea ajuta copilul să se bucure și să facă față schimbărilor pe care i le aduce viața.

Cu toții am auzit de cele cinci metode recunoscute în mod tradițional cum ar fi: gustul, vederea, atingerea, mirosul și sunetul pe care cei mici le dezvoltă cu ajutorul jucăriilor educative. Un al șaselea sens numit propriocepție este poziția și mișcarea membrelor noastre, simțurile forței și efortului muscular și simțul echilibrului.

Azi am ales să vă aducem în discuție câteva variante de jocuri care le dezvoltă creativitatea celor mici. Haideți să descoperim împreună care sunt acestea:

1.Cărticică de colorat magică cu apă : Oac Oac

Este un joc pe care îl avem și noi și pe care îl recomand, cu drag, pentru că le dezvoltă celor mici imaginația.Practic, după cum îi spune și numele, apa face adevărate magii.Cum? Simplu, umpleți stiloul cu apă și cei mici vor putea colora paginile cărții. Cartea cuprinde 6 pagini viu colorate unde stau ascunse animăluțe de la fermă gata să fie descoperite.

2.Magna-Tiles Clear Colors set magnetic : Crea Toys

Despre această activitate am mai povestit în materialul Ce cadouri cumpărăm de Moș Nicolae – pe care vă invităm să-l citiți pentru a descoperi și alte jocuri interesante care ne-au plăcut nouă. Magna Tiles este un set format din piese magnetice de diferite dimensiuni și în diferite culori vii care pune mintea celor mici la contribuție.Te întrebi cum? Ei bine, această activitate le oferă copiilor nenumărate posibilități de a își dezvolta creativitatea și imaginația. Aceștia pot face diverse figurine geometrice cu ajutorul pieselor magnetice. Cel mic poate realiza de la căsuțe, turnuri până la forme precum: prisme, triunghiuri, cuburi, piramide etc.

3.Joc educativ Start Plus – SmartMax: Elco Kids

Tare mult ne plac jocurile magnetice așa că și de această dată vă arătăm o activitate care ne place tare mult: SmartMax. Este fix genul de joc care stimulează și dezvoltă coordonarea mâna-ochi, gândirea, recunoașterea culorilor și recunoașterea formelor 2D și 3D.

SmartMax este genul de activitate care ajută copiii de descopere de la vârste fragede magia magnetismului, iar pe măsura ce cresc, ei vor învăţa să construiască structuri mai complexe şi mai creative.

 

4.Creioane cerate tip puzzle: Cajuki

În urmă cu ceva timp am descoperit, pentru copii de peste 3 ani, o idee super interesantă precum creioanele cerate de tip puzzle realizate din ceară naturală din ingrediente 100% non-toxice. De ce ne plac atât de mult? În primul rând că au o formă atrăgătoare pentru cei mici, că sunt realizate din ingrediente naturale și că își vor pune la contribuție creativitatea și vor învăța cele 4 anotimpuri. Setul conține 23 de culori fiecare dintre ele reprezentând un anotimp.

 

5.Să modelăm cu plastilină: Edu Class

O activitate care nu are niciodată moarte este modelarea cu plastilină, nu-i așa? Până și nouă ne place să ne jucăm și să facem diferite figurine. Modelatul îi ajută pe cei mici să-și dezvolte creativitatea, să realizeze figurine care de care mai interesante și să învețe culorile. Într-un cuvânt această activitate le aduce copiilor o mulțime de beneficii pentru dezvoltarea lor personală.

6. Cărticele reutilizabile Jaq Jaq: Colorazon.ro

Pe site-ul celor de la Colorazon am descoperit o colecție de cărticele de colorat interesante, reutilizabile, ce cuprind opt pagini mixte, unele dintre acestea fiind goale pentru a le permite copiilor să realizeze  propriile lor opere de artă. Cum se procedează? Simplu! După ce au desenat și nu le place ce le-a ieșit pot șterge cu o cârpă umedă pentru a reflosi pagina.Mai mult decât atât, reduce consumul de hârtie, nu lasă mizerie în urmă, iar cele 4 butterstix sunt non-toxice.

7.Set de pești, puzzle magnetic: Cajuki

O altă activitate care le dezvoltă imaginația este realizarea unor pești super colorați prin combinarea pieselor disponibile. Acest puzzle îi ajută pe cei mici să-și dezvolte abilitățiile și să descopere mai multe informații despre pești. Practic își vor pune creativitatea la încercare și vor învăța în același timp.Setul este realizat manual și conține 9 pești gata să fie combinați în fel și chip.

8.Cuburi de construit cu animale: Luderio

Cărui copil nu-i place să construiască? Vă spunem noi că tuturor și mai mult decât atât, pe lângă faptul că este o activitate interesantă le dezvoltă foarte mult imaginația și îndemânarea.Cu ajutorul acestei activități, copilul are ocazia să învețe formele, mărimile și culorile.Setul conține 14 forme din carton și 3 animăluțe: pisică, cățel și o văcuță.

 

9.Set de construcție mecanică: Căsuța cu jucării

Un joc ce se adresează atât fetelor cât și băieților. Practic nu trebuie decât să se bucure de cele 184 de piese din lemn și să construiască o varietate de obiecte. De la vehicule, roboți, unicorni până la ponei ori alt obiect care le place. Cu ajutorul acestor activități copii își vor dezvolta motricitatea fină, imaginația, creativitatea, concentrarea și colaborarea.

Foarte interesant este faptul că jucăriile realizate sunt rezistente și pot fi cu adevarat folosite.

10.Puzzle cu pioni Legler: Zazu Toys

O activitate extrem de distractivă ce se recomandă de la 4 ani în sus.Acest joc îi ajută pe cei mici să-și dezvolte imaginația prin fixarea obiectelor pe tablie. Copii pot aranja și vor încerca să realizeze diverse modele creative în diferite nuanțe de culori și forme.

Voi ce jocuri preferați pentru cei mici?

Leave a Reply

Scroll Up