O reteta rapida si potrivita tuturor membrilor familiei. Avand un gust usor dulceag datorita cartofului dulce, va fi cu siguranta pe placul tuturor copiilor.
In randurile de mai jos, va vom detalia reteta.

Ingrediente:

  • 1 tija praz (doar partea alba),
  • 2 morcovi,
  • 1/4 telina,
  • 1 cartof dulce,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • apa calda,
  • crutoane, facute la cuptor (cca15min), din paine mai veche, taiata cubulete. Puteti inlocui crutoanele cu paste micute, bulgur, sorg, hrisca decorticata, mei, etc.

Mod de preparare:

  • Tocati prazul rondele si restul legumelor cat mai mici (pentru a se face mai repede, miscorand astfel timpul de fierbere). Cu cat fierberea legumelor este mai indelungata si in mai multa apa, cu atat se irosesc mai multe vitamine si minerale.
  • Adaugati o lingura de ulei intr-o cratita, apoi adaugati prazul si morcovii inabusindu-le cu putina apa la foc mediu.
  • Dupa cateva minute, adaugati telina si cartoful, acoperind cu apa calda (suficient cat sa acopere toate legumele).
  • Lasati pe foc 20 minute si apoi blenduiti.
  • Serviti supa impreuna cu crutoane si cu un strop de ulei de masline extravirgin.
  • Puteti condimenta cu sare si piper atunci cand faceti portiile, mai putin pentru copii.

Leave a Reply

Scroll Up