Astazi v-am pregatit un rasfat pentru inceput de saptamana, o reteta de biscuiti fragezi cu parmezan. Sunt perfecti atunci cand doriti sa savurati ceva sarat la un film sau o vizita a prietenilor. In plus, ii puteti implica activ si pe copii in prepararea acestei retete, mai ales in momentul in care trebuie facute formele biscuitilor sau asezonarea lor cu rozmarin.

Ingrediente:

  • 200 gr faina integrala;
  • 50 gr parmezan ras;
  • 40 ml ulei de masline;
  • 80 ml apa;
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • 3 lingurite rozmarin uscat si tocat.
Biscuiti fragezi cu parmezan

Modalitate de pregatire:

  • Se adauga toate ingredientele uscate intr-un castron si apoi se toarna usor si  lichidele.
  • Se amesteca pana se vor incorpora toate ingredientele.
  • Veti obtine un aluat compact care va trebui sa stea minim 30 minute la frigider, asadar il acoperiti cu folie transparenta si procedati conform indicatiilor de mai sus.
  • Trecut acest timp, intindenti aluatul direct pe foaia de copt si dati forma dorita. Grosimea pe care am ales-o eu, este de cca 1 cm. Daca doriti, ii puteti face si mai subtiri, insa atentie la timpul in care vor sta la cuptor. Trebuie sa devina aurii.
  • Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180° (static) pentru cca. 12-15 minute.

In cazul vizitelor unor prieteni, iata cateva retete pe care le poti pregati si de care se vor bucura atat cei mari cat si copiii:

  • Clatite cu spanac si ricotta – reteta o poti gasi aici 
  • Biscuiti vegani cu ghimbir si scortisoara – reteta o poti gasi aici
  • Pancakes fara zahar si gluten – reteta o poti gasi aici

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up