Fiecare părinte este interesat de etapele de creștere ale micuțului/micuței lor, nu-i așa? Și pentru că este un subiect atât de dorit de mămici, astăzi, am descis să aducem în discuție puseele de creștere și modalitatea prin care se manifesta ele, urmând ca în următoarea perioadă să vorbim și despre regresia somnului cu un specialist.

Toți bebelușii trec prin astfel de etape și este important să știm ce se petrece în primul an din viața lui. Pe lângă faptul că există momente unice, pe care cu singuranță nu le vom mai retrăi, acum este momentul perfect să ne bucurăm de fiecare clipă alături de cei mici: să imortalizăm fiecare etapă a vieții lor.Primul an înseamnă schimbare, de la creșterea în greutate până la schimbarea ochilor de lapte, creșterea dințișorilor, hrana solidă până la mers dea bușilea sau chiar în picioare.

Tot în primele 12 luni vei vedea cum bebelușul crește văzând cu ochii, dacă acum îi vine mărimea 50-56 mâine poimâne vei vedea că nu-l mai cuprind hainele și trebuie să treci la o mărime mai mare. Ușor, ușos ajugând la 80 cm într-un timp relativ scurt.De asemenea, vei observa cum de la o zi la alta ia în greutate.

Bun, bun și acum o să vă întrebați ce este un puseu de creștere, nu? Ei bine, este fix acea perioadă în care bebelușul are o creștere mai rapidă, mai intensă. Aceste creșteri se pot manifesta diferit de la un copil la altul. Sunt bebeluși care vor să fie alăptați mai des, alții își pot schimba tiparele de somn și, în general, sunt mai agitați. Dar nu vă speriați pentru că aceste pusee de creștere nu durează pentru totdeauna, de obicei aceste schimbări au loc de la câteva zile până la o săptămână.

Creșterea lor nu are loc doar în greutate și dimensiuni ci și în dezvoltare mentală. Bebelușii vor învăța, în primul an de viață, noi abilități care îi ajută să se dezvolte armonios. Este foarte important să urmăriți toți acești indicatori.Desigur, există diferențe de la un copil la altul, iar unii bebeluși pot avea pusee de creștere mai ușor de gestionat, pe când alții mai greu.

Deși fiecare copil este unic, probabil că veți experimenta destul de multe creșteri în primul an. Iată când este posibil să observați aceste creșteri la bebeluși:

  • 1 la 3 săptămâni
  • 6 săptămâni
  • 3 luni
  • 6 luni
  • 9 luni

Știm că este o perioadă frumoasă venirea pe lume a unui copil, dar avem și câteva etape care ne pot părea foarte dificil de gestionat. Nu vă speriați pentru că aceste pusee trec atât de rapid de parca nici nu le-ați fi avut în viața voastră. Bineînțeles asta doar dacă știți să le gestionați așa cum trebuie.

1. Hrănește-l atunci când îi este foame. Mai sus vă spuneam că asta poate fi primul indiciu că trece printr-un puseu de creștere. Faptul că își dorește să mănânce mai des, fie că vorbim de copii alăptați, fie de cei care primesc formulă. 2.Ajută-l să adoarmă. Da, au nevoie de ajutorul nostru pentru că este perioada în care pot fi mai morocănși și au nevoie de noi mai mult ca niciodată.Este foarte important să vă mențineți rutina și programul obișnuit de culcare, atunci când este posibil, prin această scurtă perioadă de creștere. Cu cât îi vei respecta cu strictețe programul de somn, în această perioadă, cu atât o să vă fie mai ușor după ce depășiți puseul.

Uneori nu este deloc ușor, dar cu multă rabdare vei depăși aceste momente care nu fac altceva decât să ne aproprie și mai mult de cel/cea mic/ă. 3. Fii iubitoare și răbdătoare asta îți va facilita revenirea pe drumul cel bun odată ce ai trecut de puseul/puseele de creștere.

Tot aici vă spuneam că pot fi extrem de morocănoși/mofturoși. Ei bine, varianta care dă cel mai bun randament pentru liniștirea lor este: 4.skin to skin ( piele pe piele ). Cu siguranță știți deja că atunci când vă simte pielea se liniștește, nu degeaba în afară se pune atât de mult preț pe ora magică de după naștere. La noi, din păcate nu este atât de implementată această tehnică. Dar din câte știm noi, în mediul online, circulă acum o petiție prin care se cere ora magică în maternități. Consider că ar fi cea mai bună decizie ce poate fi luată privind viitoarea mămică și pruncul ei. De asemenea, pentru a calma bebelușului mai puteți opta pentru 5.ieșitul afară. Tot aici ar mai intra și plimbatul în brațe, legănatul, dar aveți grijă să nu-i învățați așa pentru că vor lua în greutate și vei simți pe pielea ta cât de greu o să-ți fie.

Ultima regulă pe care chiar o considerăm de aur este să ai grijă de tine și de nevoile tale. Da, ai citit foarte bine! Copilul nostru simte tot, absolut tot ceea ce facem, prin ce trecem, ce simțim și lista poate continua. Starea noastră îi determină și pe ei să fie bine și să treacă mai ușor peste puseele de creștere. Alege să-ți acorzi și ție momente de relaxare și de odihnă. Merităm!

Leave a Reply

Scroll Up