Asa cum te-am obisnuit, cu retete pe care sa le gatesti usor si rapid, pastram “traditia” si iti prezentam o reteta de paste cu crema de vinete, care, numai uitandu-te la poza iti lasa gura apa. Cu ingredientele atent selectionate si urmarirea modului de preparare, alaturi de compania placuta a familiei, poti aduce spiritul italian la tine in casa.

Ingrediente:

  • 1 vanata,
  • 100 gr branza de vaca proaspata, nematurata (puteti inlocui cu branza de capra),
  • 10 rosioare deshidratate (conservate in ulei de masline),
  • 350 gr paste ( gramaj pentru 4 portii),
  • 2 linguri de parmezan,
  • ulei de masline,
  • sare, piper roz

Mod de preparare:

  • Se taie vinetele pe jumatate, se cresteaza (precum in poza atasata), se adauga ulei de masline, sare si oregano uscat, usturoi granular (piper daca va place).
  • Introduceti in cuptorul incins la 180°, lasand tava inauntru timp de 40 minute. Controlati sa nu se arda.
  • Cu o lingura, indepartati pulpa si adaugati-o intr-un castron, adaugati branza si blenduiti, adaugand si un strop din apa in care fierb pastele.
  • Scurgeti pastele, adaugati-le intr-un castron mai mare pentru a le putea amesteca, adaugati crema de vinete completati si cu parmezanul si serviti. Puteti adauga deasupra rosioare uscate si piper. Copiii le vor prefera simple, adaugati doar un strop de ulei extravirgin.

 

De asemenea, daca esti pasionat de paste, iti recomandam si urmatoarele retete:

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up