Jocul nu este doar despre distracție este și despre dezvoltarea personală a copilului.Din păcate, într-o epocă a smartphone-urilor, a activităților extracurriculare și a presiunii educaționale, copiii petrec mult mai puțin timp jucându-se.

Este de înțeles că părinții vor ca cei mici să țină pasul cu activitățile școlare și activitățile de îmbogățire a cunoștințelor, dar timpul liber cu jucării educaționale este la fel de important. Mai jos, explorăm rolul pe care îl pot juca turnurile de învățare în dezvoltarea copilului nostru și vă oferim sugestii pe care să le aveți în vedere dacă doriți să-l achiziționați.

Dacă ești hotărâtă să lărgești orizonturile copilului, găsește ceva care să fie în comun cu activitățile tale – aici ne referim clar la un turn de învățare. Noi ne-am dorit ca cea mică să poată lua parte la activitățile noastre de zi cu zi, iar acest turn ne ajută să petrecem împreună cât mai mult timp.

O asemenea activitate îi poate ajuta să-și dezvolte abilități sociale valoroase. Cei care iau parte la activitățile părinților învață cum să colaboreze, să facă compromisuri și să navigheze în conflicte inevitabile.

De ce ne place nouă turnul de învățare?

Vă spunem acum că legătura dintre părinte – copil devine mult mai puternică asta pentru că acesta ne oferă libertatea de ne bucura alături de cei mici în timp ce gătim. Mai mult decât atât, conform studiilor copilul între 1 și 5 ani își formează obiceiurile alimentare iar în acest mod le putem oferi toate informațiile de care au nevoie. Ei vor vrea să experimenteze noi texturi, să ajute la prepararea mâncării, să guste alimente noi și clar vor distinge mirosurile și vor recunoaște mai ușor legumele și fructele.De asemnea, copiii au mult mai multe șanse să încerce lucruri noi și alimente noi atunci când participă activ la prepararea mânăcării.

Unde la găsim și ce vă recomandăm noi în materie de turnuri de învățare?Am tot cercetat și ne-am documentat cu privire la turnurile pentru cei mici iar acest material este menit să vă răspundă la toate întrebările și curiozitățile pentru a putea alege cel mai bun turn în funcție de necesitățile celui/celei mic/i.

Ce este un turn de învățare?

Turnul de învățare încurajează interațiunea dintre copii și părinți, asta datorită faptului că cei mici pot participa la activitățile care se desfășoară în bucătărie. Cu ajutorul acestuia cei mici pot ajunge la înălțimea blatului de bucătarie și pot participa la activitățile de gătit și nu numai.

Un turn de învățare (alias un ajutor în bucătărie – provenit din tehnica Montessori) este practic un scaun cu patru laturi și o balustradă.Cele patru părți sunt acolo pentru a preveni căderea copilului, iar înălțimea ajustabilă îi permite micuțului să ajungă la o suprafață mai înaltă.

Când ar trebui să încep să folosesc un Learning Tower?

Vârsta recomandată pentru majoritatea turnurilor de învățare este de 18 luni în sus, însă le puteți folosi mult mai devreme dacă cel/cea mic/ă își ține echilibrul și se ridică.Trebuie să ținem cont de faptul că fiecare copil este diferit.

Acestea fiind spuse, pot fi micuți care să folosească turnul de la 9 – 10 luni.

Pentru a alege cel mai bun turn de învățare este nevoie să ținem cont de:

  • Înălțime reglabilă: de preferat este să optezi pentru un turn de învățare care să poată fi folosit un termen mai îndelungat.
  • Protecție adecvată vârstei copilului.
  • Ușor de mutat și de asamblat. Este extrem de important să alegem un turn de învățare care poate fi mutat cu ușurință dintr-o cameră în alta. Ideal ar fi să aibă picioare dublate cu protecție din cauciuc pentru a preveni zgârierea podelei sau chiar role.
  • Turnul trebuie să fie foarte bine lucrat/masiv pentru a evita balansul.
  • Să aibă și alte funcții pentru a fi cât mai distractiv: tablă de scris, tobogan, măsuță, teatru de păpuși etc.
  • Să existe și opțiunea de a putea copilul să urce singur în turn.

Hadeți să vedem împreună ce modele ne-au atras nouă atenția:

1.Turnul multifuncțional Leea: Leea Toys

Noi am optat pentru turnul multifuncțional de la Leea Toys pentru că are o mulțime de funcții utile pe care le poți adăuga și anume: tobogan / rampă, tablă de scris ori tablă magnetică și hockey pe masă.

Tot la el ne place faptul că puteți seta nivelul de precauție astfel încât să se potrivească perfect dimensiunii și abilităților copilului.

Cumva acesta este modelul de turn de învățare care ține cont de toate recomandările pe care le-am făcut noi mai sus și anume: are înălțime reglabilă (toate turnurile de învățare dispun de asta ), are și alte funcții și am scris mai sus care sunt acestea, ușor de mutat dintr-o parte în alta și cel mai important are opțiunea de a putea copilul să se urce singur în el.

 

2.Turnul de învățare FunPod Chalky cu tablă de scris:Little Helper

Un alt model de turn care ne place este cel de la FunPod Chalky care se adresează copiilor începând cu vârsta de 12 luni până la 5 ani sau chiar mai mari. Greutatea maximă admisă este de 22 kg.

Un alt avantaj al acestui turn este faptul că are părțile laterale sunt acoperite în totalitate cu tablă de scris, ideală pentru cei mici care vor fi dornici să scrie ori să deseneze. Ce are diferit față de model prezentat anaterior este faptul că cel/cea mic/ă nu se poate urca singur/singură în turn.

3. Turn de învățare cu tablă de scris: Mama și lemnul

Îți dorești să-ți implici copilul în activitățile tale zilnice? Ei bine, acest model de turn de învățare cu tablă de scris încorporată le oferă celor mici posibilitatea să petrecă timpul cu noi în bucătărie și să scrie ori să deseneze. Ajută-l pe cel mic să exploreze lumea în care trăiește cu ajutorul acestui turn de învățare!

 

4. Turnul de învățare ajustabil:Pj Baby

Pe site-ul celor de la PJ Baby am descoperit mult-premiatul Kitchen Helper de la Meow Baby care le asigură celor mici un mediu sigur.Mai mult decât atât, ei se pot bucura, învăța și implica alături de părinți în activitățile ce au loc în bucătărie sau la orice blat de lucru care îi atage și le stârnește curiozitatea: atelier de creație, baie, chiuvetă etc. Acestui model îi poate fi reglată înălțimea în 3 variante și anume:(20 cm – 33 cm – 47 cm de la suprafața podelei).

 

5.Turn de învățare ajustabil : Mottom

Acest model găsit la cei de la Mottom pe site este tot de la Meow Baby și permite copilului să participe la activități de pregatire a mesei, la activități interactive cu alimentele din bucătărie , dar și la spălarea vaselor ori alte jocuri care pot avea loc pe blat.

Learning tower-ul este foarte stabil, poate fi ajustat la înălțimea copilului și cel/a mic/ă se poate urca și cobori singur/ă din acesta, fără a avea nevoie de ajutor.

Turnul de învățare nu trebuie să lipsească din locuința niciunui părinte. Considerăm că este o investiție care merită pentru că le dezvoltă abilitățile, îi ajută să cunoască mai bine gusturile și texturile mâncării, să descopere noi alimente și să învețe să gătească.

Leave a Reply

Scroll Up