Incepem noul an cu o reteta deosebita din punct de vedere al gustului si al aspectului: clatite cu spanac si ricotta.

Ingrediente

Pentru clătite:

  • 250 ml lapte
  • 125 gr faina
  • 20 gr unt
  • 2 oua
  • Sare si piper

Pentru umplutura:

  • 500 gr spanac
  • 250 gr ricotta
  • 1 ou
  • 50 gr parmezan (ras)
  • Ulei de masline extra virgin
  • Sare si piper

Mod de preparare

  • Pentru a pregati ruloul de clatite cu ricotta și spanac, începem prin a pregati clatitele.
  • Topim untul in laptele cald, fara a-l fierbe.
  • Puneti faina intr-un castron si dizolvati-o incet cu laptele, fara a forma cocoloase. Adaugati ouale batute, sarea si piperul.
  • Lasati aluatul sa se odihneasca la frigider timp de aproximativ douazeci de minute. Clatitele pot fi pregatite si in avans, chiar si cu o zi inainte.
  • Intre timp, dezghetati spanacul asezandu-l intr-o tigaie antiaderenta, cu un strop de ulei de masline extravirgin, doua linguri de apa, sare si piper. Gatiti pana cand spanacul este complet dezghetat si lichidul absorbit. Lasati deoparte sa se raceasca.
  • Pregatiti o tigaie antiaderenta si incalziti-o bine pe aragaz, ungeti cu unt si cu ajutorul unui shaker, turnati aluatul si distribuiti-l uniform rotind tigaia.
  • Intoarceti clatita atunci cand marginile se vor desprinde. Rasturnati intr-o farfurie clatita atunci cand este gata. Veti obtine cca. 4 clatite.
  • Blenduiti spanacul cu ricotta, oul si parmezanul, adaugand daca doriti sare si piper.
  • Intindeti o clatita și adaugati deasupra amestecul de ricotta formand un strat de 3-4 mm, apoi asezati o alta clatita deasupra, suprapunand-o usor peste prima.

  • Intindeti umplutura si asezati, in acelasi mod ca inainte, o a treia clatita. Procedati astfel cu restul clatitelor.

  • Rulati si strangeti bine clatitele pornind de la latura mai scurta.

  • Taiati fiecare rola in felii de aproximativ 2 degete latime. Aranjati feliile de rulou intinse intr-o tava unsa cu unt. Adaugati deasupra mici bucatele de unt si paremezan ras.
  • Coaceti la 200 ° C static, pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand suprafata rulourilor este aurie.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up