Copiii adora pastele, mai ales daca sunt colorate si asezonate cu un sos delicios. Astazi v-am pregatit o reteta de sos alb din dovlecel si ricotta, care poate fi combinat cu creveti, pui sau ciuperci.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa mica (50gr ),
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 300 gr dovlecel,
  • 5 frunze de busuioc proaspat,
  • 30 gr parmezan,
  • 150 gr ricotta,
  • sare, piper.

Modalitate de preparare:

  • Se toaca marunt ceapa si se inabuseste la foc mic intr-o craticioara, adaugand o lingura de ulei de masline si apa calda.
  • Se taie cubulete dovlecelul si se adauga in craticioara peste ceapa. Va sta pe foc 15 minute.
  • Adaugati busuiocul proaspat, ricotta(scursa bine de zer), parmezanul, sare si piper (optional).
  • Blenduiti si serviti impreuna cu paste.
  • Se poate pastra la frigider 1-2 zile sau daca doriti, se poate si congela.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up