Acesti biscuiti deliciosi, sunt ideali pentru a fi pregatiti impreuna cu copiii vostri, mai ales ca vor putea fi gustati si de catre copilasii mai micuti, deoarece nu contin zahar.
De asemenea, sunt o idee de cadou minunata. Mariti dozele si pregatiti mai multi biscuiti. Faceti mici pachetele, legati cu o funda si scrieti un biletel : “Facuti cu dragoste, pentru tine. Savureaza si gandeste-te la noi! Sarbatori Fericite”.

Ingrediente:

  • 200 grame faina tip 0 sau 00 ( puteti incerca si cu faina integrala)
  • 2 lingurite ghimbir razuit sau 1 lingurita pudra de ghimbir
  • o lingurita scortisoara ceylon
  • 1 praf mic de sare
  • 1 lingurita praf de copt dulciuri
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 60 gr sirop artar sau miere
  • 2 linguri apa
  • Optional pentru decor:  Glazura ciocolata alba sau neagra, glazura din aquafaba si zahar pudra, etc

Mod de pregatire:

  • Adaugati toate ingredientele intr-un castron, lasand la final apa. Mai adaugati un strop daca este nevoie. Aluatul trebuie sa fie omogen.
  • Pozitionati bila de aluat intre doua hartii de copt si cu ajutorul unui facalet, intindeti pentru a obtine o grosime de 3-4 mm.
  • Cu ajutorul unor forme sau pur si simplu cu un pahar, creati biscuitii.
  • Incalziti cuptorul la 180°, functie statica. Cand a ajuns la aceasta temperatura, adaugati tava cu biscuiti. Vor sta la cuptor cca 13-15 minute.
  • Lasati sa se raceasca putin si apoi serviti. Se pot mentine la temperatura camerei timp de cateva zile, intr-un recipient cu capac.
  • Daca doriti, puteti orna biscuitii.
Asteptam cu drag pozele cu biscuitii vostri, pe care, suntem sigure ca ii veti face cat mai curand.
Spor la treaba!
Cu drag, Maria & Children Love It

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up