Astazi va propunem, o reteta  de quinoa si legume, pregatita precum un risotto. Numele ne va inspira si o vom denumi QUIN-otto.
Quinoa este o pseudo-cereala fara gluten si un aliment foarte bogat in proteine, fibre si vitamine, cu un continut forte redus de grasimi.
Quinoa poate fi propusa si copiilor mai micuti, inca de la 7 luni, sub diferite forme ( hidratatarea ei si mai ales clatirea sub jetul de apa rece sunt importante).

Ingrediente:

  • 200gr quinoa,
  • tulpina de broccoli,
  • o mana de buchetele de broccoli,
  • o mana de mazare,
  • Philadelphia,
  • ulei de masline.

Mod de preparare:

  • Se clateste quinoa sub jetul de apa rece.
  • Se incalzeste o lingura de ulei intr-o cratita si se adauga quinoa, tulpina de broccoli taiata cubulete mici.
  • Se adauga apa calda sau supa de legume, se pune capacul si se completeaza des, dupa 10 minute, adaugati mazarea si buchetelele mici de broccoli. Adaugati iarasi lichid si amestecati. Va sta pe foc cca 25 minute.
  • La final adaugati o bucata de Philadelphia,sare si piper (optional).
  • Daca tineti post, puteti adauga smantana vegetala (cocos, orez, soia, etc).
Daca v-a placut reteta si veti pregati acest minunat risotto – quinotto, asteptam cu drag pozele voastre, dandu-ne un tag, noi le vom reposta si salva in repere.
Cu drag,
Maria & Children Love It

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up