Ce se potriveste perfect unui weekend de toamna? O reteta de muffin cu dovleac si cocos, fara zahar, usor de preparat si delicioasa.
Ingrediente:
- 4 oua;
- 220gr piure de dovleac (pregatit la abur sau la cuptor);
- 50gr ulei de cocos;
- 80gr faina de cocos;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingurita scortisoara;
- 60gr miere (daca doriti sa fie un pic mai dulci, adaugati 20 gr in plus).
Mod de preparare:
- Curatati dovleacul si apoi taiati-l cubulete. Il puteti pregati atat la abur cat si la cuptor.
- Striviti cu furculita sau in blender pentru a obtine un piure.
- Preincalziti cuptorul la temperatura de 200°.
- Intr-un castron bateti 4 oua, adaugati faina si apoi restul ingredientelor. Amestecati pana se va omogeniza toata compozitia.
- Rasturnati compozitia in formele de muffin, cu ajutorul unei linguri sau cupe de inghetata. Adaugati deasupra daca doriti bilute de ciocolata amaruie.
- Introduceti tava cu muffin in cuptor si lasati inauntru cca 20 min.