Despre diversificare am mai tot scris, însă despre sursele noastre de inspirație de zi cu zi despre rețete culinare nu, iar acum a venit momentul să facem acest lucru. Până să ajungem să dezbatem acest subiect, haideți să facem o retrospectivă cu privire la materialele precedente ce au adus în discuție diversificarea:Cele mai interesante cărți despre diversificare ( vă recomandăm să citiți mult și să vă documentați înainte de a face acest pas ), Sfaturile noastre pentru primele mese ale bebelușului și bineînțeles trebuie să citiți și informațiile oferite de noi cu privire la scaunele de masă ( fără ele nu puteți începe diversificarea ).

Acestea fiind spuse, acum a venit timpul să discutăm despre diversificare. După cum bine știți există două variante: cea clasică și autodiversificarea.Eu am început cu diversificarea clasică la vârsta de 6 luni așa cum recomandă și Organizația Mondială a Sănătății, iar în acest moment combinăm BLW ( Finger Food ) cu piureurile. Cu siguranță vă întrebați de ce am optat pentru cea clasică, nu? Ei bine, eu consider că fiecare mămică știe exact ce este cel mai bine pentru copilul ei și cum poate gestiona această schimbare din viața copiilor. Pe de altă parte, primele două luni de diversificare sunt mai mult de acomodare pentru că ei nu percep alimentația ca pe o necesitate.

Ce site-uri urmărim și ce ne inspiră pe noi zi de zi, haideți să vedeți:

1.Gătim la distanță – Atât de mult ne plac rețetele încât anul acesta am decis să colaborăm cu autoarea rețetelor și să le publicăm și pe blogul nostru. Pentru că nouă ne plac, ne dorim ca și voi să vă puteți inspira în alegerea preparatelor pentru cei mici. Aici puteți descoperi rețetele delicioase pe care cei mici o să le adore.

Un alt cont de instragram interesant este 2.demancare unde Greta ( autoarea paginii ) ne prezintă o sumedenie de rețete culinare care de care mai apetisante și mai atragătoare pentru gusturile copiilor. Pe lângă faptul că ne inspiră zi de zi, acest cont ne oferă și imagini frumoase care te fac să intri în bucătărie și să prepari cele mai ingenioase preparate culinare.

3.Biscuim te fac să pui imediat șorțul de bucătărie pe tine și să încerci rețete noi și delicioase.Ne place la ei faptul că au un site foarte bine organizat cu sute de preparate atât pentru cei mici cât și pentru noi – adulții. Cei de la Biscuim merg pe premisa trendului KIS (Keep It Simple) cu preparate ușor de gătit și folosind ingredinte de sezon.

 

Despre 4.Papă tot – Laura Cosoi am mai discutat în metarialul dedicat Cărților interesante cărți de diversificare. Cine ne poate recomanda rețete noi dacă nu o mămică care are două fetițe ce își dorește și le crește dezvoltându-le o alimentație sănătoasă. În această carte găsim retețe inspirate din viața Laurei și a primei ei fetițe, Rita. De la diversificare până la vârsta de după 1 an vei găsi rețete pe care să le poți pune în practică și care să ofere, în același timp, un stil de viață sănătos și echilibrat.

5.Bebevictormananca este un alt cont pe care îl urmărim cu interes pentru că ne oferă o varietate de preparate culinare dedicate copiilor, rețete doar cu ingrediente naturale pentru o dezvoltare sănătoasă. Știți că în primii ani de viață le dezvoltăm o conduită alimentară pe care o vor respecta toată viața?Practic așa cum îi educăm încă de la începutul diversificării așa îi vom avea. Dacă plecăm în viață cu o alimentație cât mai corecta așa vor continua și ei.

Recent am descoperit site-ul 6.Cooking at Home ce ne oferă retețe pentru adulți, copii și bebeluși. Ce ne place la ei? Faptul că avem o varietate de rețete atât pentru diversificarea clasică cât și pentru autodiversificare, asta pentru că ne prezintă atât pireuri de fructe și legume cât și rețete BLW.

Mămica Paula ne invită pe contul ei 7.mancarea.sugubatului să descoperim rețete ideale și sănătoase pentru mămicile care adoptă autodiversificarea. În repere găsim variante de finger food, chifteluțe, paste, pește, mic dejun dar și meniuri de weekend. Este foarte interesantă această aboradare pentru că în acest mod, copilul stă cu tine la masă și mânâncă fix ceea ce mânănci și tu. În acest fel, se pare că, le putem dezvolta masticația mult mai rapid și mai ușor.

În căutarea noastră pentru rețete de autodiversificare am descoperit contul 8.Cu cireșel la joacă. La prima impresie te gândești la distracție, însă este vorba de o joacă culiară.Ce poate fi mai intersant și mai distractiv pentru un bebeluș? Fructe și legume combinate într-un mod atractiv care să-i facă să-și dorească să încerce alimente noi, să descopere gusturi și texturi.

Pe 9.Emelicious.food i-am descoperit pe instagram pentru că așa cum vă povesteam și mai sus îmi place să-i ofer copilului meu preparate sănătoase, delicioase și variate.Motiv pentru care îmi caut informațiile în mai multe locuri și aleg fix ceea ce consider că este bine pentru mine și copil.Emilicious food este fix acel cont de care ai nevoie în momentul în care îți dorești să treci de la diversificarea clasică la BLW ( autodiversificare) așa cum am făcut noi. Însă este ideal și pentru mămicile care încă de la început vor să recurgă alimentația de tip finger food.

Modul în care alegem să intruducem alimentele în alimentația copilului este un aspect esențial pentru dezvoltarea acestuia.Cartea 10. Papa bun ne pune la dispoziție și ne învață cum să preparăm primele mese solide ale bebelușului.Aceasta conține o mulțime de rețete ce ne sunt puse la dispoziție și de aparatul de bucătărie  Thermomix – un aparat multifuncțional care are în memoria lui mii de rețete culinare atât pentru copii cât și pentru adulți. Mai mult decât atât, acesta reunește funcțiile a 12 aparate de bucătărie: gătire, mixare, pasare, baterea spumelor și cremelor, amestecare, cântărire, gătire la aburi, tocare, mărunțire, încălzire, emulsionare și frământare.. Ce să mai, acest aparat face minuni, însă dacă nu-l aveți puteți descoperi o mică parte din rețetele lui în cartea Papa bun.

Voi de unde vă luați inspirația de zi de zi pentru rețetele bebelușului?

Leave a Reply

Scroll Up