Ce spuneti de o reteta traditionala italana? Gnocchi isi are originea in perioada imperiului Roman, legiunile romane fiind cele care au raspandit acest preparat in timpul extinderii imperiului si in tarile continentului european.

Ingrediente:

  • 600 gr  dovlecei
  • 600 gr cartofi albi
  • 1 graunte usturoi
  • 2 galbenusuri
  • nucsoara
  • sare si piper
  • faina (atat cat este necesar)
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel (dupa gust)

Mod de preparare:

  • Fierbeti cartofii in coaja. Atunci cand sunt fierti, ii curatati si apoi ii striviti. Folositi presa pentru a strivi cartofii. Puneti castronul deoparte.
  • Taiati dovleceii rondele si puneti-i intr-o tigaie cu usturoi si un strop de ulei. Gatiti pana cand se evapora toata apa de vegetatie. Dovlecelul trebuie sa fie fraged. Se condimenteaza cu patrunjel tocat marunt, sare si piper.
  • Zdrobiti dovleceii cu presa de cartofi si adaugati apoi si cartofii.
  • Atunci cand toata compozitia va fi rece, adaugati galbenusurile, nucsoara si un praf de sare(optional).
  • In cele din urma, adaugati faina putin cate putin, suficient cat sa obtineti un aluat compact. Cu cat dovlecelul va avea mai putina apa, cu atat veti adauga mai putina faina (Ideal pentru a avea niste gnocchi fragezi).
  • Formati multi cilindrii cu grosimea de 1,5 cm si taiati apoi in bucatele mici.
  • Treceti gnocchi pe varfurile furculitei sau pe razatoare speciala, pentru a crea acel aspect “dungat”.
  • Aranjati pe o carpa infainata sau pe o tava infainata.
  • Fierbeti in apa clocotita, lasati sa ajunga la suprafata si apoi strecurati cu spumiera. Evitati sa ii rasturnati pentru a nu se rupe.
  • Condimentati gnocchi cu un sos (dupa preferinta) sau adaugati putin unt si parmezan.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

 

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest