Surprinde-l pe cel mic cu o reteta delicioasa de chiftelute de dovlecei si ricotta pe care o va adora. Combinatia de arome cu siguranta va fi si pe placul adultilor.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa verde
  • 125 gr ricotta
  • 50 gr pesmet (cca , daca este nevoie adaugati putin mai mult, depinde cat de umeda este comopozitia)
  • 2 linguri parmezan
  • 1 ou
  • 1 lamaie bio (veti folosi doar coaja rasa)
  • sare, piper (optional)
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

  • Se dau dovleceii pe razatoarea mica si se storc bine de apa.
  • Tocati ceapa marunt si apoi o inabusiti intr-un strop de ulei de masline. Dupa aproximativ un minut, adaugati si dovleceii si lasati totul pe foc 5-7 minute.
  • Luati apoi de pe foc si lasati la racit.
  • Intr-un castron, adaugati ricotta, oul, pesmetul, parmezanul, dovleceii, coaja rasa de lamaie, daca doriti sare si piper dupa gust. Amestecati pana se vor amalgama toate ingredientele.
  • Incalziti cuptorul la temperatura de 180°.
  • Acoperiti o tava cu hartie de copt si incepeti sa formati chiftelutele. Formati intai niste bilute pe care le veti strivi usor. Nu le faceti foarte subtiri. Deasupra daca doriti puteti presara susan.
  • Introduceti tava in cuptorul preincalzit si lasati inauntru timp de 35 minute. Vor fi gata atunci cand vor deveni usor aurii.
Puteti servi chiftelutele cu un dressing facut din iaurt grecesc, castravete ras (scurs bine de apa), usturoi , ulei de masline.

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest