Astazi am pregatit o reteta de sos pentru paste din rosii cherry si ricotta, gustoasa si rapida, pe care o poti prepara atunci cand nu ai foarte mult timp la dispozitie sau nu mai stii ce sa pregatesti pentru masa de pranz.

Ingrediente :

  • 15-20 rosioare,
  • 1 graunte usturoi,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 2-3 frunze busuioc ,
  • 5-6 masline ,
  • 2 linguri ricotta,
  • sare&piper (optional)

Mod de preparare:

  • Se adauga in robot rosiile, busuiocul si uleiul de masline si se blenduiesc pana se obtine o compozitie lichida .
  • Se rastoarna intr-o craticioara, se adauga putin usturoi tocat, maslinele tocate felii si se lasa la foc 10-15 minute, pana mai scade putin.
  • Adaugati sarea si piperul daca doriti si inainte de a opri focul adaugati ricotta, amestecand pentru a se omogeniza toate ingredientele.
  • Intre timp fierbeti pastele, strecurati si apoi adaugati sosul, parmezan si serviti.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

 

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest