Astazi am pregatit o reteta ce poate fi introdusa in alimentatia copiilor inca de la inceputul diversificarii, bogata in vitamine si cu o combinatie de arome care cu siguranta vor fi pe placul celor mici: Bulgur cu broccoli, morcov si fenicul.

 

Ingrediente :

  • bulgur (40 gr),
  • broccoli (1 buchetel),
  • 1 morcov,
  • 1/3 fenicul,
  • ulei de masline.

Mod de preparare:

  • Pentru inceput, curatati si pregatiti legumele la abur. Puteti pregati o cantitate mai mare decât cea indicata mai sus. Legumele pot fi mai apoi utilizate si in pregatirea altor retete. Creme de legume, sosuri pentru a condimenta pastele, etc.
  • Puneti la fiert bulgurul, urmarind indicatiile de pe ambalaj.
  • Blenduiti legumele, daca doriti puteti pastra cateva bucatele tocandu-le ,avand astfel doua consistente diferite. Pentru copiii mai mari, puteti taia marunt sau strivi legumele.
  • Amestecati legumele impreuna cu bulgur-ul, adaugati un strop de ulei de masline extravirgin si serviti.

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest