Incepem saptamana cu o reteta delicioasa de tarta cu gem vegana, pe care copiii o vor adora, in plus, ii puteti implica in preparare, cu putin ajutor din partea lor la decorare.

tarta cu gem

Ingrediente :

  • Apa rece: 60gr
  • Zahar de cocos (sau orice alt tip de zahar): 40-50gr
  • Ulei din seminte: 60gr
  • Un varf de sare
  • Faina: 250gr (doar integrala sau 125 faina 00, restul integrala sau din hrisca –> eu am utilizat faina de hrisca)
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Coaja rasa de lamaie
  • Gem: 250-300gr (eu am utilizat gem de portocale amare)

Mod de preparare :

  • Adaugati intr-un castron apa, zaharul, uleiul, varful de sare si amestecati pana se dizolva tot zaharul.
  • Dati faina si praful de copt prin sita, adaugati si coaja rasa de lamaie si incepeti apoi sa rasturnati usor ingredientele lichide, amestecand cu mana, pana cand toate ingredientele vor fi omogenizate.
  • Inveliti compozitia obtinuta intr-o folie alimentara si introduceti la frigider pentru 40 minute.
  • Trecut timpul indicat, preincalziti cuptorul la 180° si ocupati-va de aluat.
  • Impartiti aluatul, lasand deoparte 1/4 pentru decorul de deasupra.
  • Restul aluatului incepeti sa il intindeti pe o hartie de copt, cu ajutorul unui facalet. Transferati aluatul in tava ( 20-22 cm), intepati-l cu ajutorul unei furculite si adaugati gemul. Cu restul de aluat pus deoparte puteti crea niste fasii pentru a decora tarta. Daca doriti, puteti orna si cu alte forme, ajutandu-va de formele pentru biscuiti. Puteti face stele sau inimioare . Daca faceti acest pasaj impreuna cu copiii, acestia se vor distra cu siguranta.
  • Cu ajutorul unei pensule, ungeti marginile cu lapte vegetal.
  • Introduceti in cuptor, timp de 40 minute .
  • Lasati sa se raceasca si apoi serviti.

 

tarta cu gem vegana

 

 

Reteta propusa de: Maria Iorgu

Instagram: gatim.la.distanta

Leave a Reply

Scroll Up

Pin It on Pinterest